7 december, 2015

Oman redo att ta emot Louis Vuitton America’s Cup World Series 2016

Sultanatet av Oman skapar ett stycke sporthistoria när de blir det första landet i Mellanöstern som tar emot America’s Cup och Oman i februari 2016.

https://www.youtube.com/watch?v=ZfUDOxm15oc

 

Seglingarna är en del av uttagningarna inför 35th America’s Cup i Bermuda. Louis Vuitton America’s Cup World Series Oman kommer att seglas i Muscat 27–28 februari som en premiär av 2016 års säsong som kommer att avgöras på sex olika seglingsarenor världen över.

För många av seglarna i America’s Cup, inklusive Sir Ben Ainslie (Land Rover BAR), Dean Barker (SoftBank Team Japan) och Franck Cammas (Groupama Team France), är vattnen utanför Oman redan välkända eftersom Muscat har arrangerat seglingar för snabba flerskrovsbåtar årligen sedan 2011.

Nästan perfekta seglingsförhållanden med en bris på stabila 5–8 m/sek kombinerat med ett soligt klimat och varma vatten har gjort Oman till en populär destination för många Olympiska klasser och VM-seglare som har lagt sina träningsläger här när det är mindre stabilt väder i Europa och Nordamerika.

Den drivande kraften bakom sultanatets seglingsaktiviteter, som startade 2008, är att skapa en generation med seglare och ge området en annan turismprofil. Seglare kan träna och turister kan koppla av i historiska miljöer med varma vatten som plattform.

Oman Sail har redan visat att de kan arrangera fina seglingar för alla, från amatörer till elit. Flaggskeppet är MOD70 som har vunnit två Extreme Sailing Series mästerskap.

– Vi ser verkligen fram emot att få arrangera Louis Vuitton America’s Cup World Series Oman här i Muscat för första gången och vi är väldigt stolta för att få välkomna seglarna från America’s Cup till sultanatet, säger Salim Al Mamari, VD för Tourism Promotion.

2015 seglades Louis Vuitton America’s Cup World Series i Portsmouth (UK), Göteborg (Sverige) och Bermuda med team från UK, USA, Sverige, Nya Zeeland, Japan och Frankrike.

I februari kan seglingsentusiaster i Muscat även få se foilande AC45 yacher, kapabla att nå extrema farter.

 

Nuvarande innehavare av America’s Cup är Golden Gate Yacht Club i San Francisco, USA. I september 2013 vann ORACLE TEAM USA genom den mest enastående comeback man kan tänka sig.

I december 2014 utsågs Bermuda som bas för 35th America’s Cup. Seglingarna ska avgöras på den legendariska Great Sound i maj och juni 2017.

 

Info: www.omansail.com

Facebook: http://www.facebook.com/OmanSail

Twitter: http://www.twitter.com/OmanSail

YouTube: http://www.youtube.com/OmanSailTeam

Instagram: http://www.instagram.com/OmanSail

Info: www.americascup.com