9 december, 2015

Fairline under rekonstruktion – 400 jobb hotas

Engelska Fairline är under konkurshot och nu är närmare 400 jobb i riskzonen. Företaget är under förvaltning och 69 personer ur personalen ska försöka få ordning på resterna av den en gång så framgångsrika motorbåtstillverkaren.

Så länge grundaren, Sam Newington med familj, var aktiv i Fairline så fungerade företaget bra och var lönsamt. Efter det att grundaren lämnade har turbulensen varit stor och ägarna flera.

Huvuddelen av den styrka som nu försöker få ordning på den välkända båttillverkaren finns i Corby och Oundle i engelska Northamptonshire, där även produktion och design är baserat. En mindre grupp arbetar även för Fairline i Ipswich, Suffolk.

Nu väntar förhandlingar om hur många av personalen som kan finnas kvar efter en eventuell omstart och hur företaget ska göra med sina stora skulder.

Företaget är officiellt till salu. Fairline är fortfarande ett starkt varumärke, men liknande situationer för andra motorbåtsvarv har visat att det kan gå fort utför när kunderna hittar andra och mer stabila tillverkare.