3 januari, 2016

Läckra nyheter från Chris Craft

Amerikanska Chris Craft har släppt ett par riktigt läckra båtar till årets båtsäsong. Den svenska generalagenten, Vått i Stockholm, har bland annat tagit hem nya Capri 21 Heritage Edition som 2016 års modell.

21-fotaren har utrustats med Volvo Pentas nya bensin V8 på 5,3 liter (tillval) försedd med elektronisk motorövervakning, EVC(Electronic Vessel Control) samt Duoprop. Motorn ger 300 hk och ger båten en rapp och sportig karaktär.

Båtliv har tidigare provkört andra Chris Craft med Volvo Pentas nya generation av V8-motorer och vi var redan då mycket imponerade av båtens prestanda. Accelerationen är på topp samtidigt som det finns tillräckligt med vridmoment för att kunna glida fram med V8:ans mäktiga driv.

Förutom den nya 2-fotaren har generalagenten även nya Chris-Craft Corsair 28 på gång till Sverige, Denna modell dröjer dock ytterligare några månader innan den kommer till den svenska marknaden.

Förutom Volvo Penta finns även Mercury MerCruisers nya 6,2-litersmotor (bensin) som tillval för den som vill åka snabbt. Denna maskin sitter i en ny Capri 25 som också är på gång till Sverige på nyåret.

Nyheterna visas på båtmässan Allt för sjön i Älvsjö i mars.

 

Tekniska fakta Capri 21 Heritage Edition

Tillverkare:  Chris Craft

Årsmodell:   2016

Material:      Plast

Längd:         6,45 meter

Bredd:         2,41 meter

Motor:         1xVolvo Penta 300 hk

Drivmedel:  Bensin

Kylning:       Färskvatten

Max Hastighet:               48 knop

Skrovfärg:   Dark Graphite

Överbyggnad:                 Dark Graphite

Bottenvinkel :                 20°

Info: www.vatt.se