14 december, 2015

Sami Selio bestulen på segern i Abu Dhabi

Efter det mest spännande racet under hela säsongen var det en bitter och besviken Sami Selio (Finland) som funderade över vad som behövs för att han ska kunna ta sin 13:e seger i karriären vid Grand Prix i Abu Dhabi efter att han blivit snuvad på segern bara två varv innan den rutiga flaggan sänktes.

Efter att ha lett delvis på första varvet och sedan ha jagat den ledande Jonas Andersson och hållit undan för Alex Carella i tolv varv satte ett bränslefel definitivt stopp för vad som såg ut att bli ett vinnande race i Abu Dhabi.

– Vi hade en del bränsleproblem som jag tror hade att göra med en ny tank. Jag såg hur bränsletryckslampan tändes i ett tidigt skede, men jag fortsatte att kämpa för att vinna och det lyckades nästan, säger Selio.

– Jag borde antagligen ha tagit det lugnt i början av racet för att spara bränsle och så hade vi troligen kunnat få en andraplats. Men jag trodde att vi skulle klara att ta oss i mål, något som tyvärr inte lyckades.

Selios olycka gav i stället det begåvade hemmateamet och pole position-innehavaren Carella med team en välförtjänt seger när Thani Al Qamzi efter att ha startat som 17:e man gick i mål som trea.

Andra plats togs av Team CTIC China föraren Philippe Chiappe, vilket innebar det andra världsmästerskapet i följd för fransmannen.

Selio hade kvalificerat in som andra man med Carella på sin innersida ledande Chiappe utanför honom. Selio gjorde en suverän start och ledde in i första kurvan, men blev omkörd av en hårt satsande Jonas Andersson i andra kurvan.

I 32 varv jagade Selio och hade stundtals endast ett tre sekunders gap till ledaren, men lyckades inte gå om.

Även Selios teamkamrat, Filip Roms, var besviken när hans race tog slut på varv 30.

Selio och teamet ska nu analysera vad som hände och vad som gick fel. Och lösa detta  inför säsongens finalrace, som körs i Sharjah i Förenade arabemiraten.