15 december, 2015

Automatiska rutter i app

Nu går det att planera och skapa automatiska rutter även i Navionics sjökortsapp för telefoner och plattor. Genom att välja start- och målposition får man snabbt fram en lämplig rutt, där hänsyn har tagits till utmärkningar och grund.

Navionics sjökortsapp är en av de bättre på marknaden tillsammans med bland andra svenska SeaPilot. Än så länge finns den bara för iPhone och iPad och för dem som har en Navionics+ prenumeration. Den kommer troligen även för Android inom kort.

Autorouting har funnits för iPad sedan tidigare, men Dock-to-dock är en helt ny kalkylering med nya funktioner för sjökorten som har lanserats i höst. Funktionen finns redan i plottrar från de större tillverkarna, men nu finns den alltså även för en vanlig app.

Med den senaste versionen av appen, Navionics Boating version 8.4, får Dock-to-dock Autorouting även en annan, ny och viktig funktion: POI (points of interest) med intressepunkter, till exempel sjömackar, marinor och hamnar. Allt detta visas automatiskt med telefonnummer, VHF-anrop med mera.

www.navionics.com