15 december, 2015

Nordkapp Ranger i aluminium

Även norska Nordkapp lanserar en serie aluminiumbåtar. När denna norska båttillverkare för första gången bygger i aluminium väljer de att ta ett befintligt skrov och bygga två modeller på detta: Nordkapp Enduro 605 Ranger och Nordkapp Avant 605 Ranger.

Skrov med mera har designats av norrmannen Espen Thorup, som även står bakom en rad andra båtar från Nordkapp, Bella Boats (Bella, Flipper och Aquador).

Rangerserien är byggd med aluminiumskrov och glasfiberdäck, det vill säga samma koncept som ibland andra Yamarin Cross. Det är första gången som Nordkapp blandar de två materialen i en båt. kombinationen har visat sig framgångsrik för andra båtbyggare. Finska Yamarin har till exempel haft stora framgångar med sin serie Yamarin Cross.

Resultatet är en robust bruksbåt med glasfiberbåtens många fördelar. Nordkapp tror hårt på den här idén och planerar för ytterligare tre liknande modeller under 2016.

Nordkapp Enduro 605 Ranger och Nordkapp Avant 605 Ranger har liknande layout i cockpit som sina systermodeller som är helt byggda i glasfiber. I de nya båtarna har dock mer fokus lagts på att få en bra funktion framför design, något som båtköparna säkert kommer att uppskatta. Bland annat har vindrutan ingen färgtoning, något som fler båttillverkare borde lära sig av!

Tekniska fakta
Längd: 606 cm
Bredd: 220 cm
Bränsle: 125 liter
Motor: 90–150 hk
Avant 605 Ranger vikt utan /motor: cirka 915 kg
Enduro 605 Ranger vikt utan /motor: cirka 900 kg

www.nordkapp-boats.no

Bildtext:
Norska Nordkapp Ranger är två nya modeller i aluminium