16 december, 2015

Hanse 315 nominerad till Sailing Yacht of the Year

Hanse 315, som hade världspremiär på Allt på Sjön i Gustavsberg i september, är nominerad till Sailing Yacht of the Year 2015. Nomineringen kommer från Nederländerna, där branschorganisationen HISWA anser att Hanses nya ”instegsmodell” Hanse 315 bör utses till Sailing Yacht of the Year.

Det är en jury av oberoende experter som har beskrivit båten som imponerande. Särskilt pekar de på de många möjligheterna med denna blott 9,60 m lång segelbåt.

Ett tillfälle att se Hanse 315 den närmaste tiden blir på London Boat Show i januari, där den visas tillsammans med systermodellerna Hanse 385 och Hanse 455. På boot i Düsseldorf visas i stort sett hela Hanses utbud.

 

 

Pressmeddelande från svenska generalagenten:

Info om Hanse 315

Hög prestanda, modern design och mycket lättseglad.

Under utvecklingen av nya Hanse 315 var detta ledorden för denna modell. Resultatet talar för sig själv. Sportig utsida, mycket bra seglingsegenskaper, lättseglad och stabil. Modern, rymlig, välplanerad inredning med mycket ljus. Dessutom största sittbrunnen i sin klass.

Nya Hanse 315 passar alla typer av seglare. Både de som föredrar sportig segling, avkopplande semestersegling och de vill leva bekvämt båtliv ombord med familj och vänner.

Utmärkande design är den branta stäven och raka aktern vilket ger en lång vattenlinje och eleganta sportiga linjer. Detta tillsammans med den djupa kölen ger Hanse 315 betydligt mer prestanda än andra båtar i sin klass.

Seglingsegenskaperna kännetecknas av god balans och fart på alla bogar. Mycket tack vare det stora storseglet och den djupa L-kölen (1,85cm djupgående) och den breda aktern. Focken är självslående som på alla Hansebåtar.

Detta ger en snabb och välbalanserad båt.  Den är lättseglad av en person då allt är neddraget och samlat i sittbrunnen. Hanses ledord är ”easy sailing”.

Hanse 315 styrs i grundutförandet med rorkult och kan fås med dubbla rattar som tillval. Aktern kan stängas med den stora badplattformen. När den är öppen ger den mer utrymme i sittbrunnen för exempelvis barn som vill leka. Väljer man versionen med dubbla rattar ingår också ett fast, hopfällbart sittbrunnsbord.

Inuti är Hanse 315 är ljus, luftig och rymlig. Ny design för sidofönstren, med riktigt reptåligt glas, och många öppningsbara ventiler släpper in massor av ljus och luft. Det finns gott om stuvutrymmen i salong, pentry och kabiner liksom stora förvaringsutrymmen i sittbrunnen. Hanse 315 erbjuder gått om utrymme för en besättning på 4-5 personer. Ståhöjd på 1,92 vid nergång och pentry och 1,77 cm i fören imponerar. Denna ståhöjd som finns i de ytor där man är mest, som pentry, våtutrymme, nedgång osv. uppnås via sänkt golv med helt ny balkkonstruktion undertill.

www.bohuscharter.com