23 december, 2015

Ny echoMAP i Garmins CHIRP-serie

Garmin echoMAP CHIRP är en ny serie prisvärda kombinationsprodukter med sjökortsplotter och inbyggt ekolod med CHIRP traditionell ekolodsteknik samt CHIRP DownVü och SideVü. echoMAP CHIRP fungerar även ihop med Panoptix-givare och alla enheter har Garmin Quickdraw Contours, en ny mjukvarufunktion som låter dig skapa egna högupplösta kartor med en fots noggrannhet. Via NMEA 20001, kan den nya echoMAP-serien ta emot information från sensorer, motorer, autopiloter m. m.

Liksom tidigare echoMAP-modeller har CHIRP-serien en ljusstark, 4-, 5-, 7- eller 9-tums färgskärm med ett användarvänligt gränssnitt. Alla modeller har en inbyggd högkänslig 5khz GPS-mottagare som uppdaterar din position 5 gånger per sekund för att ge din en så noggrann och tillförlitligt position som möjligt.

För den tydligaste ekolodsscanningen av fisk och bottenstruktur på marknaden, erbjuder nya serien inbyggt CHIRP traditionellt ekolod och CHIRP DownVü och SideVü scanning. Istället för att skicka ut en ensam frekvens så skickar CHIRP ut ett spann med frekvenser och tar emot dem separat för att ge tydligare fiskbågar med bättre separation. För dig som vill kunna se föremål och struktur under din båt ger DownVü en nästan fotolik bild med suverän upplösning och målseparation i båda söt- och saltvatten. echoMAP sv modellerna ger även SideVü scanning som visar vad som finns på båda sidorna av din båt.

Utöver detta så har även 7-tum och 9-tums echoMAP CHIRP stöd för Garmin Panoptix all-seeing sonar. Med Panoptix ombord kan du se ekolodsbilderna med hög upplösning och snabb scroll-hastighet i realtid. Den nya echoMAP CHIRP-serien kommer att stödja alla Panoptix-givare inkl. den nya PS21.

Den nya echoMAP CHIRP serien beräknas finnas tillgänglig i januari 2016 till ett rekommenderat pris på 4 599–16 099 kr.

www.garmin.se