Tjejerna presterar i friska vindar på ISAF Youth Worlds

I de överraskande friska vindarna på ISAF Youth Worlds i Malaysia är det den svenska 29er besättningen med Hanna Höije och Emma Fridolfsson, KKKK som hittills presterat bäst. Men det svenska laget är bara drygt halvvägs och coach Charlie Ekberg Ehnlund rapporterar.
– ISAF Youth Worlds och Malaysia har imponerat och förundrat oss från Sverige under den första halvan av regattan. Anläggningen, logi och arrangemang har varit välplanerat men det märks att organisationen saknar erfarenhet av att koordinera ett så stort event. Exempelvis så består 90 % av organisationens båtar inklusive säkerhetsbåtar av karaktär fiskebåtar. En annan utmaning är att Langkawi inte är känt för hårdvind och träningsdagarna innan regattan var mycket lätta. Men hittills under tävlingen och enligt väderleksrapporten kommande dagar är det 15 knop plus som gäller. Mycket vind och tidvatten har gjort det svårseglat för många inklusive Sverige, rapporterar Charlie Ekberg Ehnlund.

Efter tre av fem tävlingsdagar ligger 29er seglarna Hanna Höije/Emma Fridolfsson KKKK bäst till av de svenska deltagarna, totalt 7:a efter 9 av 15 genomförda race med 7 topp10 placeringar. Theo Kraft/Simon Alm 29er kille ligger på 13:e plats med två fjärdeplatser.

Wille Kark från KSSS ligger på 20:e plats efter 6 seglingar i Laser Radial klassen som är det största fältet med totalt 66 deltagande länder. Wille kommenterar regattan hittills så här:
– Det är extremt hög nivå på deltagarna. Klimatet bidrar till att det är svårt att fokusera 100 % hela tiden och att driva på allting. Det är varmt och man blir törstig. Allt är väldigt roligt, det är stark gemenskap och man knyter nya kontakter worldwide. ISAF Youth Worlds är verkligen ett minne för livet, säger Wille Kark

 

Info och resultat: www.svensksegling.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*