Princess Yachts skär ner och omstrukturerar

Det går tungt för de stora engelska motorbåtsvarven. Efter att Fairline drabbades av akuta problem för någon månad sedan är det nu Princess Yachts tur att varsla om omstrukturering och att 350 av drygt 2 000 anställda kan tvingas sluta.

Princess har urstarka ägare, men även för dem med stora plånböcker finns det gränser. Förlusterna i Princess Yachts har blivit för mycket och nu vill ägarna genomföra ett rejält omstrukturerings- och investeringsprogram vid anläggningarna i Plymouth, enligt branschtidningen International Boat Industry (IBI).

Princess Yachts informerade under onsdagen 6 januari att företaget planerar att avskeda 350 anställda vid sin huvudanläggning i Plymouth som en del av ett större program. Det som drabbas är kontorsfunktioner, utveckling och produktion när företaget ska trimmas inför ”oväntade utmaningar”.

Princess har fem sajter i Plymouth, vilket gör dem till en av de största arbetsgivarna i regionen med en arbetsstyrka på över 2 000 personer.

– Liksom alla framgångsrika företag måste vi justera oss och vår arbetsstyrka periodvis, säger Princess VD Chris Gates.

– Dagens beslut att minska arbetsstyrkan har varit tungt att fatta, men det görs för att vi ska kunna bibehålla vår position på marknaden.

Princess säger själva att de går in i 2016 med optimism, med sex nya modeller från M Class, S Class, V Class och Flybridge yacht. De säger också att de har en stark orderbok efter höstens båtmässor i Cannes, Southampton och Ft Lauderdale, uppger IBI.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*