7 januari, 2016

Benetti och Henrik Fisker skapar helt ny typ av superyacht

Entreprenären och designern Henrik Fisker, grundare av Henrik Fisker Design, och den internationella superyachtbyggaren Benetti gör en gemensam insats för att skapa en riktigt innovativ ny serie av superyachts på cirka 50 meter (164 fot). Samarbetet fokuserar på att bygga en ny yacht på 50 m med, designad i Kalifornien och byggd av Benetti i Livorno.

Konceptet för den nya yachten ska, enligt en pressrelease, ta fram en helt ny plattform med Benettis tekniska kunnande och Fiskers sportiga design för både yttre linjer och interiör. Liksom många andra båtbyggare handlar det om att öka volymkänslan och ljusinsläpp maximalt, men det här samarbetet ska tillföra ett  nytt ”human flow” element för att minska outnyttjade ytor och göra en bättre yacht.

Exteriört handlar det om en dramatisk design gjord i lättviktsmaterial som kolfiber. Samtliga kabiner ska få rejäl havsutsikt genom stora panoramafönster, båten får integrerade solpaneler och hybriddrift (tillval).

Designen sägs bli helt ny för yachtens samtliga tre däck. Särskilt mycket framgår tyvärr inte av de första skisserna, men enligt företagen ska det bli mycket lyx och hög kvalitet i alla detaljer. Båten får också det allra senaste inom framdrivning och kontroll av alla system.

Bland bekvämligheterna ombord märks solmöjligheter, beach club, eget spa, flera barer med mera på flera däck. Det ska få plats tolv gäster i sex kabiner, som får hjälp av totalt elva besättningsmän.

Fisker är välkända internationella designers för bilar som BMW Z8, Aston Martin DB9, Aston Martin V8 Vantage och Artega GT, Fisker Karma Hybrid, Viking mc, Mustang Rocket och – allra senast – Force 1.

Henrik Fisker grundade biltillverkaren Fisker Automotive 2007. Företaget bygger bland annat världens första premium plug-in hybrid, Fisker Karma.

Info: www.henrikfisker.org