7 januari, 2016

Sunseeker behöver anställa 225 personer

Det svänger verkligen i båtbranschen. En dag efter att Princess Yachts annonserade att de ska göra sig av med 350 personer meddelar den något större konkurrenten Sunseeker International att de vill anställa 225 erfarna personer. Rekryteringen är i full gång.

Den stora engelska båtbyggaren, som ägs av ett kinesiskt företag, sa redan innan jul att den skulle anställa ett hundratal personer. Nu ökar de alltså till 225 ”erfarna personer”, som kan komma i produktion inom båtbyggeriet med en gång.

Sunseeker är ett av världens främsta varumärken inom motorbåtar. En lång rad kändisar inklusive agent James Bond och flera Formel 1-förare kör varvets båtar, som präglas av lyxig machokänsla med mycket hög kvalitet och goda prestanda.

Jobben finns främst i engelska Dorset. Det handlar om yrkesmän inom allt från snickeri till rörmokeri, elektriker med mera. De som söker jobben bör vara kunniga i att arbeta med den allra senaste tekniken och de finaste och modernaste materialen. Inget för byggare av enkla träbåtar…

– Vi är glada över att kunna annonsera våra planer för att utöka med fler personer, säger Sunseekers VD Phil Popham i en pressrelease dagarna innan London Boat Show startar.

– Det här ger en tydlig signal om de positiva tider som väntar Sunseeker. Vi har en tydlig och smart plan för att investera i långsiktig tillväxt, uppbackade av våra ägare Wanda Group vars stabila finanser är en garant för framtiden.

Sunseekers orderbok för 2016 och vidare in i framtiden är väldigt stark. Den är över 55% bättre än under samma tid förra året.

Efter utökningen kommer Sunseeker att ha cirka 2 150 anställda. Även svenska båtbyggare kan söka jobben, som finns på: www.sunseeker.com/recruitment

Info: www.sunseeker.com