15 januari, 2016

50 488 besökare till Volvo Ocean Race museum

Volvo Ocean Races museum i Alicante i södra Spanien har blivit en rejäl succé. Under förra året besöktes det av 50 488 personer.

Museet som har byggts intill Volvo Ocean Race huvudkontor i hamnen i Alicante har blivit en stor attraktion. Det är enkelt att ta sig till Alicante och väl där ligger museet i den stora hamnen. Byggnaderna är stora och moderna och det finns massor att titta på, inte minst en omfattande fotoutställning där bland andra Mange Olsson finns med.

44% av de drygt 50 000 besökarna som kom 2015 kom från andra länder än Spanien. Det är en ökning med 8% jämfört med året innan. Det kan jämföras med motsvarande siffra på 13% utländska besökare till andra museer i regionen Valencia. Av besökarna kom 8% från Sverige.

– 2015 hade vi väldigt goda resultat av vårt museum, säger Volvo Ocean Races avgående VD, Knut Frostad.

– Vi är väldigt nöjda med att ha skapat en grund för avkoppling och lite annorlunda turism i den här staden.

I juni 2012 invigde Volvo Ocean Race museum en modern utställning ägnad den 42-åriga historiken bakom världens mest kända jordenruntkappsegling för båtar med besättning. Nästa gång som flottan med tävlingsbåtar blir den 13:e upplagan, som kommer att segla från Alicante i oktober/november 2017 (datumen är inte helt bestämda).

”Oavsett om man är intresserad av havskappsegling eller inte är museet verkligen värt ett besök. Där finns massor av intressant information och den interaktiva delen är mycket spännande”, kommenterar en engelsman på TripAdvisor, som gav museet sitt ”Certificate of Excellence” både 2014 och 2015.

Det är gratis att besöka museet, som är utrustat med avancerad multi-media technology och fler interaktiva attraktioner.

Museet omfattar även två stycken Volvo Open 70 båtar, Brasil 1 och The Black Pearl, som båda deltog i 2005-06 upplagan av Volvo Ocean Race.

 

Foto:

Carmen Hidalgo/Volvo Ocean Race.

Javier Escandell/Volvo Ocean Race Alicante.

Laura Urrutia/Volvo Ocean Race.

Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race.