15 januari, 2016

Ny hybrid-Bavaria och flera nya modeller i Düsseldorf

Det blir en rekorduppställning av Bavaria på den gigantiska båtmässan ”boot” i Düsseldorf, 23–31 januari 2016. Världens näst största tillverkare av fritidsbåtar visar då hela sin serie av båtar, från katamaraner till segelbåtar och motorbåtar. Bavaria har bokat en monter på 3 800 m2 för att kunna ge en rejäl bredsida till kunder och intresserade.

Bavaria kommer att finnas i Hall 17 och Hall 15 på mässan, vilket blir den största montern hittills på någon båtmässa. Förutom 19 båtar i samtliga modellserier –CRUISER, VISION, SPORT, VIRTESS och NAUTITECH – kommer Bavaria Yachts att presentera flera specialerbjudanden. Varvet kommer också att visa på olika finansieringslösningar och nya ägarformer med mera.

I Hall 17 visas segelbåtarna. Det blir även platsen för tre nya lanseringar; nya CRUISER 34 och nya CRUISER 51 STYLE visas för första gången för publik och CRUISER 46 STYLE visas för första gången i Tyskland.

Med en stor sittbrunn med två styrplatser och en smart däckslayout samt tre kabiner under däck har nya CRUISER 34 utrymmen för upp till sex personer. Båten har relativt sett väldigt sett stora utrymmen och bland annat en rejäl L-soffa vid pentryt och matplatsen. För skrovdesignen svarar FARR YACHT DESIGN från USA. Övrig layout står BAVARIA YACHTS och Design Unlimited i England för.

Nya CRUISER 51 STYLE är en mer lyxig segelbåt för dem som uppskattar elegans och bekvämlighet. Pentryt i CRUISER 51 STYLE har en helt ny layout med bland annat kyl och frys i rostfritt stål och hög kvalitet i hela köksinredningen. Ägarkabinen visar att detta blir en lyxigare version från Bavaria med bland annat en king-size bädd, separat dusch och stort badrum. I trekabinsversionen finns det även gott om plats för gäster ombord.

Vid förra ”boot”  förärades CRUISER 46 med ”European Yacht of the Year” av en internationell jury. Båten har därefter blivit en riktig storsäljare för Bavaria. På ”boot 2016” visas den här modellen med en ny inredning enligt konceptet STYLE.

I HALL 17 ska Bavarias senaste idé – PROJECT DA10 – döpas. Båten startade som en idé, men har nu blivit verklighet tillsammans med konstruktörer och designers från VRIPACK i Nederländerna. I varvet i tyska Giebelstadt är arbetet i full gång med den nya båten, som blir på cirka 12 m längd. Design, funktionalitet och bränsleekonomi ska bli i en helt ny klass, enligt varvet.

Fokus i det nya projektet är inte först och främst fart och prestanda utan mer livet ombord och att ha det skönt i båten. Förutom konventionell dieseldrift med motorer på 75–300 hk kommer PROJECT DA10 även med en ny hybridmotor. Den första prototypen sjösätts till våren.

I HALL 17 visar BAVARIA även flera andra motorbåtar, allt från SPORT till VIRTESS With med SPORT 29 och SPORT 32, de fem modellerna i NEW SPORT såväl som flybridgebåten VIRTESS 420.

I HALL 15 visas NAUTITECH 40 OPEN, som nyligen vann ”Best Boats” i USA.

Info: www.bavariasverige.se