22 januari, 2016

Trådlöst radarsystem – Raymarine Quantum radar

FLIR presenterar nu det trådlösa CHIRP-radarsystemet Raymarine Quantum. Avancerad solid-state-radar (minimal uppvärmningstid) erbjuder exceptionell återgivning på långt och kort avstånd och enkel Wi-Fi-anslutning.

Pressmeddelande:

Raymarines Quantum är branschens första radardom för fritidsändamål med CHIRP-pulskompressionsteknik. Quantum CHIRP-radar innebär ett nytänkande och sätter en ny standard för en kompakt solid-state-radar, som levererar överlägsna radarbilder på både långt och kort avstånd.

Quantums CHIRP-pulskompressionsteknik använder sig av flera komprimerade radarpulser med FLIR:s exklusiva och avancerade ATX-målseparationsteknik för att visa mål som båtar, landmärken, klippor, skär, bojar och väderceller med oöverträffad upplösning och separationskvalitet jämfört med traditionella magnetronradarsystem. I trånga lägen kan Quantums CHIRP-teknik identifiera mål så nära som 1,5 meter bort och på öppet vatten levererar Quantum utmärkta bilder på långa avstånd och med exakt målåtergivning. Tack vara Quantums bearbetning av data ombord elimineras störningar från regn och sjö, och interferens från andra radar hindras. Detta ger en brusfri bild som är lätt att tolka i högtrafikerade farleder.

Quantums låga vikt och Wi-Fi-anslutning gör den är lätt att installera och enkel att använda. Med sina 5,4 kg väger Quantum hälften så mycket som traditionella magnetronradar. Quantum är också banbrytande med Wi-Fi-nätverk mot Raymarines multifunktionsdisplayer, vilket i hög grad underlättar installationen och eliminerar behovet av extra radarkablage eller gränssnittsboxar. För segelbåtar innebär Quantums solid-state-design och synnerligen effektiva elektronik en betydande minskning av elkonsumtionen vilket ger båtens batterier längre livslängd.

“Vi är glada att introducera vår nya CHIRP-solid-state-radarteknik till marknden för fritidsbåtar” säger Grégoire Outters, vice styrelseordförande och vd för FLIR:s maritima segment. “Denna genombrottsteknik tillsammans med vår avancerade ATX™-målseparationsteknik ger en helt ny prestanda, användarvänlighet och anslutningsmöjlighet.”

Quantum CHIRP Radar kommer att finnas tillgänglig i hela världen under första kvartalet 2016 via Raymarines auktoriserade nätverk av återförsäljare och detaljhandlare till ett

Pris 15 990 kr, vilket gör den till en mycket konkurrenskraftig radar i 18” segmentet.

Premiärvisas i Sverige på Göteborgs- och Stockholmsmässan.

www.raymarine.se