22 januari, 2016

Marin smartwatch med GPS

Garmin presenterar nu quatix 3, en smartwatch med avancerade funktioner för navigering, fiske och segling, men också för multisport och andra sportaktiviteter. Dessutom är den ett bärbart instrument som streamar data från kompatibel marinelektronik ombord.

Pressmeddelande:

quatix 3 har många navigations- och seglingsfunktioner. Den fungerar som ett bärbart instrument som trådlöst streamar NMEA 2000-data så att du får tillgång till viktig information som fart, djup, temp, vinddata och ännu mer oavsett var du befinner dig på båten. Du kan även använda quatix 3 som fjärrkontroll till Garmins actionkamera VIRB, och styra din Fusion-stereo direkt från din handled. Dessutom har den en MOB-funktion så att du kan markera MOB och enkelt navigera tillbaka till den platsen. quatix 3 har även en 3-axlad elektronisk kompass, barometer och höjdmätare.

quatix 3 är förladdad med ett antal marinspecifika funktioner och urtavlor. Seglingsfunktioner som tack assist, hastighet, distans, kappseglingstimer, distans till startlinjen och tid till start ger dig ovärderlig information vid träning och tävling. Fiskefunktioner med tävlingstimer och fångsträknare gör det enkelt att ha koll på de fiskar du har fångat och hur mycket tid du har kvar att fiska på och ankarlarm gör dig uppmärksam på om båten börjar driva.

quatix 3 har en högupplöst Chroma-skärm i färg som syns i alla typer av ljusförhållanden. Den har en vattenklassning på 10ATM/100 meter och en reptålig safir-lins som tål de flesta vattensporter. EXO-antennen i rostfritt stål tar emot signaler från både GPS och GLONASS och ger dig bra positionering även vid mer utmanande förhållanden. Quatix 3 har upp till 20 timmars batteritid i GPS-läge, 50 timmar i UltraTrac-läge och sex veckor i klock-läge (beroende på inställningarna).

Liksom andra GPS-klockor från Garmin har quatix 3 multisport-funktioner för Golf, SUP, rodd, simning, vandring, skidåkning, löpning och mycket mer. Med daglig aktivitetsmätning och uppkopplade funktioner fungerar den som en snygg smartwatch. Den räknar dina steg, kalorier, distans och sömn och för sedan trådlöst över all data till appen Garmin Connect mobile. Du kan också ansluta din klocka till en kompatibel smartphone för att se samtal. SMS och email direkt i klockan. Dessutom är quatix 3 Connect IQ-kompatibel så du kan anpassa din klocka med en mängd olika urtavlor, datafält, widgets och appar.

Pris 6 399 kr.

Info: www.garmin.se