25 januari, 2016

Mercury Marine introducerar 40 och 60 hk SeaPro fyrtaktare

Mercury Marine har aviserat den globala lanseringen av sina nya SeaPro FourStroke-motorer på 40 och 60 hk. SeaPro FourStroke-motorerna på 40 och 60 hk har konstruerats för att hålla längre, samtidigt som effekten och effektiviteten för att få jobbet gjort bibehålls.

 

Pressmeddelande:

Motorerna har förbättrade funktioner och är byggda för att köras många timmar och för att klara tuffa saltvattensmiljöer.

SeaPro FourStroke-motorerna på 40 och 60 hk lanseras över hela världen under mitten av 2016. De har robust och stor slagvolym samt en lätt konstruktion som levererar den effekt som kommersiella användare kräver. De har bekräftats hålla tre gånger så länge som en motor avsedd för fritidsbruk.

Dessa nya SeaPro-motorer har också flera förbättringar i motorn för att öka hållbarheten och tillförlitligheten. Dessa inkluderar en bränslepump för kommersiellt bruk, hållare för svänghjulsmagnet, starkare övre fästen, termostat i rostfritt stål samt en förbättrad gasassisterad trimcylinder (på utvalda modeller).

– Mercurys senaste SeaPro FourStroke-utombordare stärker Mercurys åtagande att utveckla de mest hållbara och tillförlitliga 4-taktsutombordarna för kommersiella tillämpningar, säger Marty Bass, vice president för Mercurys kategoristyrning.

– Med SeaPro har vi inte bara omkalibrerat vår befintliga produkt; vi har gjort uppgraderingar för att förbättra hållbarhet och prestanda och därefter testat att dessa uppgraderingar klarar de tuffaste miljöer. Dessutom är dessa motorer konstruerade för att vara enkla att underhålla samtidigt som bränsleekonomin är typisk för den fantastiska 4-taktstekniken.

SeaPro FourStroke-motorerna på 40 och 60 hk levereras, tillsammans med sin exklusiva lackering i flera steg, som standard med ett anodiserat växelhus som reducerar möjligheten till korrosion ytterligare och förbättrar effektiviteten och livslängden i tuffa saltvattensmiljöer.

Mercurys större Command Thrust-växelhus, som ger ett bättre grepp i vattnet och ger en större möjlighet att manövrera båten, är standard på de nya 40 och 60 hk SeaPro-modellerna. Den större torpeden kan i kombination med en propeller med större diameter enklare lyfta upp en tyngre båt i  planing och hålla den där i lägre hastigheter utan att det inverkar på topp hastigheten. Växellådans oljedränering finns i torpeden, vilket förenklar oljebyten ytterligare.

Alla SeaPro-modeller har en förlängd kommersiell garanti jämfört med standardmotorer och stöttas av det bästa servicenätverket i branschen. En bruksanvisning med bilder och underhållsdekaler i kåpan förenklar ägandet.

SeaPro-motorer har full Smartcraft-kapacitet, inklusive trimfunktion för räckvidd och hastighet, och levereras med ett vattenavskiljande bränslefilter, SC1000 SystemTach samt Big Tiller (på utvalda modeller), för att kunna erbjuda den kommersiella användaren ett komplett motorpaket. Dessa medföljande motortillbehör hjälper användaren att köra sin motor med topprestanda och att uppfylla de kommersiella behoven under lång tid.

SeaPro-märkning ger denna motorfamilj sin egen starka identitet.

De nya 40 och 60 hk SeaPro FourStroke-motorerna kompletterar de nuvarande SeaPro FourStroke-motorerna på 75, 90, 115 och 150 hk, som lanserades 2015 och tillsammans samlat på sig tusentals driftstimmar på de kommersiella marknaderna världen över.

Info: www.mercurymarine.com