25 januari, 2016

Partnerskap med OES Sailing

Cordland Marine har blivit stolta sponsorer till två ambitiösa seglare med stor vision om att nå OS i 49er-klassen 2020. Tillsammans utgör James Olsson och Henrik Eriksson det perfekta teamet. Deras framgång grundar sig i perfektionism, kontinuerlig utveckling, höga ambitioner och framförallt kvalité på val av material och produkter. Under Båtmässan i Göteborg 6-7/2 finns det möjlighet att träffa dem i Cordland Marines monter (F02:12) och ställa frågor om deras sport och de utmaningar de ställs inför.

Tillsammans trotsar killarna vår tids katastrofer och ger sig ut på öppet hav. De har en obeskrivlig kärlek till havet och dess nyckfullhet. Ingen våg är den andra lik och just denna utmaning driver dem till ständig förbättring.

Deras känslor för segling har gått från tårar och skräck till glädje och frihet och nu har de spänt bågen och satsar på den snabbaste och mest tekniska av alla seglingsklasser i Os. 49ern går att segla 1,9 ggr så fort som vinden och gemensamt har de redan 7 gemensamma SM medaljer. Nästa mål är satt redan i mars 2016 och det är segling i EM.