3 februari, 2016

Askersunds Segel & Motorbåtsklubb Årets Båtklubb 2015

Fira Årets Båtklubb på Båtmässan i Göteborg!

Askersunds Segel & Motorbåtsklubb (ASMK) är Årets Båtklubb 2015. Tidningen Båtliv utser varje år Årets Båtklubb och i år har alltså valet fallit på en båtklubb i Askersund vid sjön Alsen vid Vätterns nordligaste spets.

– Jag är så stolt och glad över detta fina pris, för allas räkning som har bidragit till klubbens framgång under många år. Det är så mycket ideellt jobb och engagemang som ligger bakom att vi idag har en fin klubb, säger Camilla Sydner Svensson, ordförande för ASMK Askersund.

Båtklubben i Askersund har ett mycket omfattande utbud av olika aktiviteter för alla åldrar och alla medlemmar. Sommar såväl som vinter pågår det något intressant hos ASMK Askersund.

Båtlivs motivering till att klubben vann pris som Sveriges bästa båtklubb 2015 är tydlig:

”Med en omfattande och mycket varierad verksamhet är Askersunds Segel & Motorbåtsklubb ett föredöme för många båtklubbar.

Klubben har en bra spridning på sina aktiviteter. Trots flera motgångar i klubbens historia har medlemmarna lyckats bygga upp en beundransvärd verksamhet.”

Utöver diplom och gratulationer får den vinnande båtklubben en specialbyggd skattkista från Orust Yacht Service. Den är tillverkad i massiv mahogny och fylld med båtprylar till ett värde av över 125 000 kr.

Prisutdelningen äger rum på Båtmässan i Göteborg lördagen 6 februari kl. 13.00.

Priset delas ut av Bengt Gärde, ordförande i Svenska Båtunionen (SBU).

2014 var det Näsbyvikens Båtsällskap från Stockholm som utsågs till Årets Båtklubb och årets dessförinnan var det en annan insjöklubb som vann; Ludvika Motorbåtsklubb (Årets Båtklubb 2013).

Tävlingen Årets Båtklubb arrangeras av tidningen Båtliv, som är officiellt organ för Svenska Båtunionen (SBU) och Europas största båttidning. Tidningen når med sin upplaga på 140 200 exemplar (TS 2014) sex gånger per år båtägare i hela landet.

 

Köp din biljett till Båtmässan här: http://www.batmassan.se/biljett

Läs mer om det fullständiga scenprogrammet på Båtmässan här: http://www.batmassan.se/scenprogram

 

Hamnen

Askersunds Segel & Motorbåtsklubb (ASMK) är Årets Båtklubb 2015.
ASMK Askersunds fina hamnanläggning.