3 februari, 2016

Nyhetshett på Göteborgsmässan

Båtmässan i Göteborg är inte bara båtbranschens första vårtecken varje år. Det är också platsen för många premiärer.

Båtmässan i Göteborg – öppen för allmänheten 6–14 februari – är av tradition känd för sina många världs- och Skandinavienpremiärer. 2016 är inget undantag, men de senaste årens trendbrott med allt större fokus på motorbåtar upp till 8 m längd märks tydligt.

– Vi har en hel avdelning i C-hallen med fem norska båtföretag som visar upp sina nyheter, säger Bengt Wallin, projektledare för Båtmässan.

Totalt har Båtmässan i år över 300 utställare, jämfört med 297 förra året.

De större segelbåtarna lyser med sin frånvaro i Göteborg, men det blir Skandinavienpremiär på nya J112 E. Dessutom kommer en J70 och en helt nybyggd Stjärnbåt till mässan. Där visas också jollar som GKSS-seglarna förhoppningsvis kommer att segla i Rio och en spännande ny jolleklass, Weta.

På motorbåtssidan visas ett antal stora båtar från flera tillverkare. Nimbus har till exempel en stor monter med totalt åtta båtar totalt från sina tre varumärken. Norska Frydenbö visar bland annat sin nya serie aluminiumbåtar med varumärket Ranger (bilden).

http://www.batmassan.se/