25 februari, 2016

Allt för sjön med hetaste båtarna – mässan är öppen 5–13 mars

De allra hetaste båtarna på marknaderna finns med när Allt för sjön 2016 blir platsen för en lång rad viktiga premiärer. Axopar 37 och helt nya Axopar 24 finns på plats. Bland världspremiärerna märks Jeanneau 6,5 BR och Nimbus 305 Drophead.

Båtbranschen har medvind igen och det allra nyhetaste från båtvärlden visas upp här. Jeanneau har en helt ny Jeanneau på 6,5 m på plats. I samma klass finns även norska Askeladden och en lång rad finska utmanare. Allt för sjön är öppen 5–13 mars.

I år är det fler båtar än på länge som är på plats och några av dem har världspremiär på mässan. Den 81:a Allt för Sjön 2016 är indelad i åtta teman: Motorbåtar, Tillbehör, Segling, kajaker och stand-up-paddling, Classic Boat Show, Barnskoj, Livet ombord, Miljö och Säkerhet.

En stor del av båtmässan Allt för sjön är givetvis alla båtar som kommer fylla den spektakulära båthallen. Allt för sjön som arrangeras 5-13 mars på Stockholmsmässan är den nyhetaste båtmässan och årets upplaga, den 81:a i ordningen är inget undantag.

Allt för sjöns stora båthall kommer fyllas till bredden av alla olika typer av båtar en besökare kan tänka sig. En stor del av nöjet är att se alla nyheter som presenteras, det blir bland annat flera världspremiärer. I båthallen samsas allt från lyxiga Princess V48 till fiske- och nöjesbåten Tracker Proguide V175 Combo om ytan.

Nyheter och premiärer på Allt för sjön:

Axopar 24 och Axopar 37

Efter lanseringen av nya Axopar 24 har båttillverkaren tre modeller i den storleken. Axopar lägger stort fokus på marknaden för båtar runt 7 m längd och säger att de vill tillverka båtar som är bränsleeffektiva, enkla att hantera och detta till ett bra pris.

Serien består av modellerna Open-, T-Top- och en Hard Top modell. Axopar 24 Open är en verkligt mångsidig bow rider med ett skrov som, enligt tillverkaren, har ett bränsleeffektivt stegskrov och en väl skyddad förarplats.

Nya Axopar 37 hade svensk premiär på Båtmässan i Göteborg, men den kommer även till Allt för sjön. Den nya båten presenteras i två versioner: Axopar 37 Aft Cabin och T-Top. detta kommer bara lite mer än ett år efter att Axopar Boats hade internationell premiär för fem modeller baserade på ett och samma 28 fots skrov.

Med modellversionerna T-Top och Cabin erbjuder Axopar fyra varianter med dubbla 225 hk eller upp till dubbla 300 hk utbordare för båtarnas lättdrivna, stegförsedda skrov.

 

Jeanneau 6,5 BR – världspremiär

Jeanneau 6,5 BR introduceras Under våren 2016. Det är en bowrider utvecklad för den skandinaviska marknaden. Nya 6,5 BR är designad och utvecklad för de nordiska behoven, man har studerat och lyssnat på marknaden och anpassat hela båtens struktur så den ska bli så optimal som möjligt. Rymligt insteg både i för och akter, stor durkyta framför konsolerna, bred mittgång och enorma stuvutrymmen i pulpeterna, stuv i durken med god dränering, väl designad förarplats med bra fotstöd och en hög vindruta som ger fint vindskydd och bra plats för instrument och GPS, stor aktersoffa som kan göras om till U-soffa med solbädd och ett smart kapellgarage. Akterplattformar som du rör dig tryggt på med ankarbox på babord sida och som tillval finns även stora badplattformar.

 

Nimbus 305 Drophead – världspremiär

På Allt för sjön kommer denna båt varm direkt från fabriken att visas upp för besökaren. Det är en ny typ av day cruiser med fokus på smart speed för trevliga och komfortabla dagsturer eller weekend-resor. Nimbus 305 Drophead har även fokus på komfort och textilier i sköna och slitstarka material.

 

Princess V48 – elektrisk frihetskänsla

Här lanseras ett nytänkande när det kommer till stora salongsbåtar. En elektriskt manövrerad glasfiberlucka i salongstaket kombinerar den öppna båtens fria och luftiga känsla med kupébåtens dragfria och ombonade komfort.

 

Tracker Proguide V175 Combo – för fiske och nöje

Detta är en båt för dig som gillar fiske och nöje till sjöss. Det finns bland annat en inbyggd stereo, tre spöfack, två fisksumpar och Lowrance-ekolod. Den här båten är även perfekt för vattenskidor.

 

J/112E – ny cruiser-racer

Detta är en cruisingutrustad variant av J/109 som är lite bredare och har en ljusare och mer ombonad interiör. Den är byggd med ”scrimp-teknik” som gör båten lätt och stark. J/112E är utrustad med gennakerpeke som gör båten mer rasig och roligare att segla.

 

Atlantica – ny partner till Allt för sjön 2016

I år firar Atlantica 100 år med utställningen 100 år av båtliv på Allt för sjön

 

www.alltforsjon.se