15 februari, 2016

Fluxteamet ska inspirera ungdomarna till segling

– Inget kan jämföras med segling när det gäller känslan av frihet, äventyr, adrenalinkickar och laganda. Det är en oerhört spännande sport, och om vi lyckas sprida detta budskap är jag säker på att alla skulle vilja engagera sig.

Orden är Johnie Berntssons: svensk kapten och flerfaldig mästare – däribland Argo Gold Cup 2014 samt svensk och nordisk mästare 2015. Johnie är helt inställd på att sätta segling på kartan för ungdomar.

“Getting kids On Board” är ett unikt initiativ som inspirerats av Johnies kärlek till seglingen. Kampanjen, som sponsras av FLUX, ett ledande varumärke inom munhälsa, ska besöka skolor i hela Skandinavien för att uppmuntra och inspirera barn att engagera sig i seglingens alla aspekter, från aktiv segling till att stå vid sidan av och heja på.

– Jag började segla vid åtta års ålder och min kärlek för sporten är lika stark i dag som då, säger Johnie.

– Så snart mina barn var gamla nog började jag lära dem att segla, och jag vill nu att alla barn ska förstå vilken utmanande och spännande sport segling är. Att få ingå i ett lag som samarbetar för att segla en vacker båt över havet är helt fantastiskt.

Kampanjen sammanfaller med den över hela världen uppmärksammande M32 Scandinavian Series, där Johnie och hans fem lagkamrater tävlar för Sverige. FLUX-laget kommer att sätta katamaranen FLUX och sina egna färdigheter på prov vid tävlingen som går över Skandinaven med olika evenemang i Köpenhamn, Oslo, Göteborg, Århus, Helsingfors och Stockholm. De som befinner sig i någon av dessa städer kan se tävlingen live från stranden.

Detta är första året som FLUX sponsrar teamet. Johnie stöder fullt ut kampanjens värderingar och ser stora likheter med sin egen filosofi när det gäller frihet, liv, samhörighet och spänning (Freedom, Life, Unity and eXcitement).

– Självklart är det stort att vinna en tävling, men det är ändå underordnat hel-hetsupplevelsen. Att vinna eller förlora … det spelar mindre roll. Jag har inte vunnit det svenska priset Sailor of the Year på egen hand, det handlar om lagarbete – där alla samarbetar och njuter av äventyret på samma sätt.

Anna Elmblad, Business Unit Director hos Actavis och en i gruppen bakom FLUX, säger:

– Vi är mycket glada över att få genomföra kampanjen Getting Kids On Board tillsammans med Johnie. Vi hoppas på att nå ut till fler familjer med våra fluorskölj och vår vision om att göra munhälsa till något roligt. Vi vill uppmuntra familjer att njuta av livet och ha roligt. Det är själva essensen i segling och en viktig del av vår filosofi.

2016 års M32 Scandinavian Series blir det tredje i sitt slag, efter lanseringen 2014. Bakom evenemanget, som även omfattar den nordamerikanska serien och Bermuda-serien, står Aston Harald AB. Idén är att göra det möjligt för professionella seglingsteam att tävla mot varandra på regional nivå, att skapa roliga och spännande händelser för både åskådare och deltagare. Serien sparkar igång i Köpenhamn den 5–7 maj, följt av Oslo den 19–21 maj, Göteborg 16–18 juni, Århus 18–20 augusti, Helsingfors 1–3 september med final i Stockholm 8–10 september.

 

Bakgrundsinformation

Flux seglingsteam i M32-serien leds av Johnie Berntsson. För att följa FLUX-lagets äventyrliga framfart, ta reda på hur barn kan komma ombord och delta i olika pristävlingar, se kampanjens webbplats www.gettingkidsonboard.eu (lanseras inom kort).

 

Om Flux

Flux är Sveriges mest använda fluorskölj, med hög fluorhalt för att ge starka tänder och förebygga karies. Sortimentet omfattar fluorskölj, tandkräm och tuggummin för både vuxna och barn. Vi har även produkter för god andedräkt och mot torr mun. De är enkla och roliga att använda samtidigt som de gör nytta. Produkterna är framtagna i nära samarbete med svensk tandvård och är fria från alkohol, parabener och andra onödiga tillsatser. De bär Tandläkarförbundets symbol och rekommenderas av tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor. Vår vision är att munhälsa ska vara roligt! Se www.fluxfluor.se

 

Om M32-serien

M32-serien grundades 2013 i Skandinavien som en professionell regatta för M32 ägare som vill tävla på hög nivå. Evenemanget hålls nära land och vid stadsarenor för att locka många åskådare.

 

Om Aston Harald AB

Aston Harald AB ligger på Hönö utanför Göteborg. Bolaget äger och förvaltar M32-serien, en regatta för M32-katamaraner med evenemang i USA och Europa. Aston Harald Composite AB, ett helägt dotterbolag till Aston Harald AB, äger och tillverkar M32, en 9,68 meter kolfiberbaserad tävlingskatamaran designad av Göran Marström och Kåre Ljung. Se http://astonharald.com