20 februari, 2016

Artemis racing börjar träna med två båtar i Bermuda

Den 19 februari markerar en viktig milstolpe för Artemis Racing. Teamet sjösatte sin nya Turbo för första gången på Bermuda och påbörjar därigenom sina test med två båtar i viken utanför basen på Morgan’s Point.

Artemis två båtar

Nathan Outteridge, rorsman i Artemis Racing,  komenterade efter träningspasset:

– Det var bra för oss att komma igång med vårt första pass med två båtar här i Bermuda. Framför allt med tanke på att det även var första gången vi kunnat segla utanför basen på Morgan’s Point över huvud taget på grund av starka vindar. Prognosen såg lätt ut till en början och det kändes väldigt bra att ta möjligheten och komma ut.

– Vi genomförde kontroller av systemen ombord, innan den andra båten kom ut. Att ha två båtar att matcha mot varandra så här långt innan America’s Cup är stort för oss. Det är bra att inte vara beroende av att de andra teamen är ute och tränar för att kunna se hur vi presterar. Nu kan vi jämföra med oss själva och hålla testerna inom teamet.

– Man kan verkligen se hur konkurrensen inom teamet kommer fram, vilket gör att alla jobbar extra hårt. Vår bas här på Morgan’s Point ger oss en fördel i att vi kan se all segling ute i viken. Det är inte bara bra för seglarna, utan även för de som jobbar inne på land. När de på basen ser hur båtarna flyger förbi, får hela teamet extra energi och motivation. Nu är vårt fokus att fortsätta segla med två båtar på vattnet och fortsätta utvecklas.

Även den Svenska grindern, Anders Gustafsson, var nöjd efter passet:

– Idag var första dagen då vi seglade T1, och den nyss utvecklade T2, samtidigt. Det var en fantastisk dag för hela teamet att äntligen kunna se båtarna bredvid varandra. Jag var ombord på T1 idag och det var en grym känsla att kolla över axeln och se den andra båten flygandes bredvid oss. Vi kunde segla riktigt nära och det var kul att se att båtarna seglade jämnt.

Artemis Racing är den första utmanaren att lansera tester och träning med två prototyper. De två båtarna ger teamet möjlighet att jämföra och utveckla design och dessutom få in värdefull matchracing träning i programmet.

Artemis Racing ser fram emot att bege sig till Oman nästa vecka för att segla årets första deltävling i Louis Vuitton Americas Cup World Series. Tävlingarna kommer att genomföras under lördag 27e och söndag 28e Februari i entypsklassen ”AC45F”.

 

Bilden:

T1 och T2 seglar i Bermuda. Foto: Artemis Racing.