22 februari, 2016

Enklare modell av FLIR handhållen värmekamera

En ny instegsmodell i Raymarine och FLIR:s Ocean Scout serie erbjuder en handhållen värmekamera för båtfolk till ett mycket attraktivt pris. FLIR och Raymarine presenterade under Miami boat show den nya FLIR Ocean Scout TK vilket är den första handhållna värmekameran för marint bruk under $600.

 

Tack vare FLIR.s revolutionerande lågpris mikro kamera kärna, Lepton, blir nu värmekamera tekniken ännu mer tillgänglig för båtfolket. Det är den minsta och mest prisvärda modellen i FLIR´s Ocean Scout serie.

FLIR Ocean Scout TK skapar bilder med mycket hög kontrast med hjälp av värme snarare än synligt ljus. Resultatet blir att Ocean Scout TK gör det möjligt att se skillnaden i värmeutstrålning mellan båtar, bojar och landmärken även i totalt mörker. FLIR Ocean Scout TK kan även hjälpa dig att upptäcka personer i vattnet eller marina däggdjur som bryter vattenytan.

Liten nog för att förvaras i fickan och anpassad för att användas med bara en hand, FLIR Ocean Scout TK är designad för att motstå regn, vind och klarar till och med att tappas på grunt vatten.

Kameran kan spara upp till 1 000 JPEG bilder och 4 timmars video, batteriet är uppladdningsbart och klarar 5 timmars användning. FLIR Ocean Scout TK är därmed en perfekt följeslagare när du ger dig ut på vattnet.

Ocean Scout TK finns tillgänglig hos din Raymarine återförsäljare i Sverige med ett litspris på 5 690 kr från slutet av mars 2016.

www.flir.eu/oceanscouttk