23 februari, 2016

Seapilot2star nästan fullbokat för 2016

Seapilot och True Heading är huvudsponsor till segeltävlingen Seapilot2star och kan nu meddela ett bättre anmälningsläge än någonsin.

Seapilot2star 2016

Seapilot och True Heading arrangerar i Sverige ihop med Oxelösunds Segelsällskap (OXSS) tävlingen Seapilot2star som är sveriges största havskappsegling för sk. doublehanded, d.v.s att besättningen endast består av två personer under de ca. 300 sjömil som tävlingen är. Även Wisby SegelSällskap och Oskarhamns Segelsällskap är medarrangörer utifrån tävlingens sträckning.

 

 

Anmälningarna har kommit in en större takt än normalt och för närvarande är det 117 anmälda av de totalt 125 deltagande båtarna som kan deltaga. Vid samma tid förra året var den endats 87 ekipage anmälda.

 

– Skall vi ta detta som intäkt för hur många deltagare vi har när anmälningstiden utgår den 10 maj blir det turordningslistan som kommer att gälla, säger tävlingsledaren Ove Söder från OXSS. (Begränsningen är 125 deltagande båtar).

 

Ove fortsätter, det verkar som att ändringen till gemensamma starter på varje ort samt att första start i Oxelösund sker på måndagen morgon har mottagits positivt av seglarna.

 

Läs mer på www.seapilot2star.se och glöm inte att anmäla dig om du funderar på att deltaga.