23 februari, 2016

Marinplus AB och Odelco går samman

Odelco AB har förvärvat Marinplus AB och blir därmed den första och enda distributören som kan erbjuda ett komplett sortiment med produkter och lösningar inom strömförsörjning, moderna elsystem, säkerhets- och övervakningssystem.

Odelco och Marinplus

Odelco har under många år tillverkat och marknadsfört produkter inom strömförsörjning, elinstallationer och batteriövervakning. I sortimentet finns starka varumärken som till exempel Victron, BlueSea, Lopolight, SilentWind, Sterling Power och Oceanvolt. Produkterna säljs av butiker, installatörer och varv samt finns som standardutrustning hos många båttillverkare.

Marinplus marknadsför användarvänliga och innovativa lösningar till båtbranschen från varumärken som till exempel Maretron, AMEC, FLIR, EmpirBus, Bluefin LED, Ocean Signal, Actisense och VDO. Marinplus erbjuder även helhetslösningar till båttillverkare där projektering av moderna el- och övervakningssystem, samordning av leverans, framtagning av elscheman och annan dokumentation ingår.

Genom att integrera Marinplus produkter, tjänster och lösningar i Odelco, får bolaget en unik kompetens och position på marknaden, där företaget kan erbjuda allt från enstaka komponenter till kompletta systemlösningar.

– Odelcos affärsidé har alltid varit att distribuera kvalitetsprodukter med hög servicenivå. Genom att integrera Marinplus varumärken, kompetens och konsulttjänster får vi ett komplett sortiment och en unik position på marknaden. Vi kan nu leverera moderna integrerade elsystem med alla komponenter som en båttillverkare behöver, säger Leif Henriksson, VD på Odelco AB.

– Genom samgåendet med Odelco får våra kunder tillgång till ett större sortiment från en leverantör. Vi kan erbjuda kompletta lösningar och kunderna får det enklare. Här blir ett plus ett minst tre! Våra kunder får de mest moderna lösningarna på marknaden, utan att själva behöva vara specialister, säger Håkan Blumenthal, VD på Marinplus AB.

Odelco flyttar i samband med förvärvet sin verksamhet och utställning från Saltsjöbaden till Marinplus befintliga lokaler på Missionsvägen 77 i Bromma.

Info: www.odelco.se

 

Bilden:

Odelcos nya ledningsgrupp består från vänster av Christer Ullskog (produkter och tjänster), Leif Henriksson (försäljning), Peter Axenäs (kundservice) samt Håkan Blumenthal (marknad).