25 februari, 2016

”Uber” även för båtägare

Nu kommer ”Uber” även till sjöss och blir användbart för båtägare. Det är Sea Sharing, en internetbaserad tjänst, som vill göra båtmarknaden mer tillgänglig och hållbar genom att ansluta båtägare med båthyresgäster och lokala kaptener.

– Genom Sea Sharing kan båtägare ta emot verifierade och recenserade gäster på deras båtar eller alternativt hyra den med en lokal kapten några gånger under sommar och finansiera deras kostnader. På vår webbplats www.seasharing.eu kan användare enkelt boka, betala, och viktigast av allt, recensera sina hyrupplevelser, säger Jean Pierre Candiotti, VD för Sea Sharing.

De som driver tjänsten säger att de kan skapa koldioxidneutrala båtupplevelser genom att koppla samman båtägare med den som vill vara gäst på din båt, alternativt hyra den med en lokal kapten. Det sistnämnda är troligen näst intill en förutsättning både för den som hyr ut och för att få båten försäkrad under uthyrningen.

På tjänstens webbplats kan användare enkelt boka, betala, och recensera sina hyrupplevelser.

Uber är den taxiliknande tjänst som används mellan privatpersoner för att boka transport.

www.seasharing.eu