25 februari, 2016

Yamarin 81 Day Cruiser en vinnare i Helsingfors

Yamarin 81 Day Cruiser har utsetts till mässans utfärdsmotorbåt år 2016 på mässan Vene Båt i Helsingfors. Mässans båtar utses årligen på mässan Vene Båt. Kategorierna är: Mässans öppna motorbåt, Mässans utfärdsmotorbåt, Mässans beboeliga motorbåt och Mässans segelbåt.

Pressmeddelande:

De övriga finalisterna i kategorin Mässans utfärdsmotorbåt var Jeanneau Merry Fisher 795 Cruiser och Nordkapp Noblesse 605.

I valet beaktas i synnerhet nyhetsvärdet. Dessutom beaktas design, idéer bakom konstruktion och disposition av utrymmen, utrymmenas funktionalitet och ergonomi, pris‐kvalitetsintrycket samt lämplighet för användningssyfte.

Priset mottogs av Yamarins produktutvecklingschef Peter Krusberg och Konekeskos linjechef för fritidsmaskiner, Kari Rautanen.

– Vi utmanade oss själva att förnya den populära Yamarin DC‐modellserien till en ny teknologinivå och som till sin design är unik, men samtidigt värna om det tidigare framgångskonceptets DNA. Vi samlade ett toppkompetent nordiskt kompetensnätverk för att möta utmaningen. 81DC beskriver väl det vi eftersträvade, konstaterar Kari Rautanen.

Yamarin 81 Day Cruiser har inlett Yamarin DC‐modellseriens nya era. Denna Day Cruiser i Premium‐klass är formgiven av norska Eker Design, en av de mest kända designbyråerna i Skandinavien. Teknologin i båtens botten är planerad av svenska Petestep.

Eker Design, Petestep och Yamarins planeringsteam har tillsammans skapat en innovativ båt som skiljer sig från de övriga på marknaden och vars nya design och teknologi är revolutionerande. Kriterierna vid planeringen var modern design och teknologi samt användbarhet, ”No design without functionality”.

Båtarna väljs bland de nyheter som finns presenterade på båtmässan. En jury bestående av båttidningarnas redaktörer har på förhand utsett finalisterna, bland dem väljer den beslutande juryn Mässans båtar. Juryn består av Max Johansson från Trafi, Juhani Pappila från VTT, tidningen Venemestaris chefredaktör Jan Sjölund, tidningen Venes verkställande direktör Ari Inkinen, tidningen Frisk Bris chefsredaktörRalf Juslin och tidningen Kipparis redaktör Karel Kakko.

Konekesko har satsat på Yamarin och Yamarin Cross modellserierna de senaste åren genom att presentera minst tre nya modeller per år. Inför säsongen 2016 lanserades utöver 81 Day Cruisern två Yamarin Cross aluminiumbåtar, 46 SC och 54 BR. Tillsammans med en lyckad produktutveckling, Yamaha utombordsmotor och ett starkt nätverk av återförsäljare har Yamarin uppnått positionen som marknadsledare i sin klass i Norge och stärkt sina positioner i Finland och i Sverige.

www.yamarin.fi