26 februari, 2016

Eleganta tenders från Hodgdon Custom Tenders

Från klassiska Hodgdon Custom Tenders kommer den här superflotta 11,4 m låga tenderbåten som vann ”2016 ShowBoats Design Award 2016” i sin klass. Linjerna är klassiska och båtens stil andas elegans.

Tolv stycken tenders hade nominerats i den här klassen. Konkurrensen är mördande eftersom båtägarna har hur stora plånböcker som helst. När de köper en riktigt flott yacht gäller det även att ha den allra bässta utrustningen oh finaste tendern att stoltsera med.

De kriterier som bedömdes var dock inte bara utseende. Här gällde det bland annat att vara bra på vikteffekt-förhållande i motoriseringen, användandet av moderna och miljövänliga byggmetoder, räckvidd och kapacitet. Enligt tidningen Boat International, som står bakom utnämningen, är det just detta som Hodgsons dotterbolag för tenderbåtar har lyckats med.

Den 11,4 m långa tendern – som tjänstgör hos en av världens finaste superyachts – ingår i Hodgdons Venetian Series och har designats av Michael Peters Yacht Design. Båten är en vidareutveckling av Hodgdons 10,5 m limousine tender, som har fått sin inspiration från Venedigs anrika vattentaxibåtar.

Båten har en salong för upp till tio personer. Den har en fast biminitop som skyddar mot sol och regn.

Hodgdons Custom superyacht limousine tender serie omfattar båtar från 8,5 till 12 m.

Hodgdons är även välkänt för sina fina segelbåtar. 100-fotaren Commanche är bara en i raden av vinnare rån varvet.

Info: http://www.hodgdonyachts.com/