2 mars, 2016

Höjdpunkterna på årets Allt för sjön

Till helgen öppnar Sveriges nyhetaste båtmässa Allt för sjön för 81:a gången. Där kommer besökarna bland annat att kunna se och testa på trendiga Stand up paddling, SUP. I Classic Boat Show blir det fokus på racerbåtens historia. En annan nyhet är Sail Forum, ett seminarieprogram med namnkunniga gäster. Även SSRS, Sjöräddningssällskapet kommer att finnas på plats, visa upp sina båtar och informera. Allt detta och mycket mer bjuds det på 5–13 mars när det är Allt för sjön på Stockholmsmässan.

SUP
Stand up paddling eller SUP som det ofta kallas är en snabbt växande och trendig vattensport. På Allt för sjön kommer besökarna få möjligheten att se hur detta fungerar på nära håll i en stor inomhusbassäng. SUP erbjuder en rad olika användningsområden vilket betyder att det passar många och är även en bra träningsform

Classic Boat Show
Classic Offshore Race Design, det är temat I årets upplaga av alltid lika populära Classic Boat Show. Besökaren kommer att lära sig om racingbåtens historia och design. Det blir en spektakulär visuell upplevelse med häftiga båtar som slungar oss tillbaka i tiden. En god chans att bli nostalgisk och uppleva historien.

Sail Forum
En nyhet är där segling i alla dess former presenteras i högintressanta seminarier med namnkunniga seminariehållare mixat med inspirerande filmer och bilder.
– Vi vill skapa ett inspirations– och expertisforum för alla former av seglare. Segling rymmer så många dimensioner och utvecklas kontinuerligt med sina utövare, säger Hanse Thorslund Projektchef Allt för sjön.

SSRS – Svenska Sjöräddnings Sällskapet
Här blir det en rad olika aktiviteter under mässdagarna. På fredag 4 mars 14.30 kommer Årets Sjöräddare att utses i monter C19:34. På Sail Forum kommer SSRS att finnas och berätta om deras närvaro på Samos och de räddningsinsatser som görs med de gula båtarna under den pågående flyktingkatastrofen. 13 mars har även SSRS sin sjöräddardag där SSRS förutom att beskriva sin verksamhet i montern också kommer att finnas på entrétorget och informera om de gula båtarna.

För mer information besök www.alltforsjon.se