2 mars, 2016

Scania V8 på 1 200 hk

Scania har presenterat sin kraftfullaste marinmotor hittills. Den hade premiär på Dubai International Boat Show i början av mars.

Denna kompakta V8 på 16 liter levererar hela 1 200 hk med ett mycket bra vikteffekt-förhållande och god bränsleekonomi. Därmed blir även räckvidd bättre för båtar med den här maskinen installerad.

Scanias motorer är byggda med en modulär uppbyggnad, som har utvecklats under de senaste 50 åren. Det garanterar pålitlighet och hög tillgänglighet till service och reservdelar.

Den nya motorn bygger på Scanias långa och grundliga erfarenhet av marina long installationer och olika tillämpningar.  Scanias V8-motorer är välkända för sitt goda vikteffekt-förhållande och massiva vridmoment, något som ger båtägarna klassens bästa acceleration. Den nya motorn finns med olika effektuttag på 1000–1200 hk.

På Dubai International Boat Show, som pågår 1–5 mars, visar Scania både sin nya V8 och en 13 liters rak sexcylindrig motor som ger upp till 750 hk. Dubaimässan är världens viktigaste för större yachter och lyxiga motorbåtar.

www.scania.se