6 mars, 2016

Kläder är superviktigt enligt fiskeprofilen Svartzonker

Sportfiske är en växande trendsport. Vilka kläder man bär och vilket material man använder blir allt viktigare. Det konstaterar fem av landets hetaste fiskeprofiler som vi har pratat med. Träffa dem på Sportfiskemässan den 18-20 mars på Stockholmsmässan.

Svartzonker

Idag ser vi allt fler fiskare visa sin livsstil med hjälp av kläder. De klassiska skogsgröna kläderna har blivit modemossigt. Sveriges största flugfiskeprofil Niklaus Bauer berättar.

– Nuförtiden är det mode i fiskekläder. Borta är det militärgröna och in kommer skjortor i skogshuggarrutigt och jeans print, säger Niklaus Bauer.
Landets största superstjärna inom fiske, Claes ”Svartzonker” Claesson, menar också på att det finns trender och stort intresse för kläder inom sportfiske.

– Kläder är superviktigt och det finns trender i det. Det viktigaste är kanske inte att de ska se supercoola ut, men vara funktionella, säger Claes ”Svartzonker” Claesson.

Att bli expert inom sportfiske kräver år av träning och tester. Det finns många olika tekniker och massor med prylar. Samtidigt som man ska koll på väder, barometertryck, hur fiskar rör sig, olika vatten och betestyper. Ett sätt att lära sig är av andra duktiga fiskare menar Svartzonker.

– Fiska med folk du gillar och ta rygg på de som du tycker är bättre än dig, säger Claes ”Svartzonker” Claesson.
Hur började allting och var finns fiskeprofilernas smultronställen? Läs hela intervjuerna med några av Sveriges största fiskeprofiler: Claes ”Svartzonker” Claesson, Niklaus Bauer, Albin Shargi, Mathias Holgersson och Johan Ruhe på Sportfiskemässans hemsida: http://www.sportfiskemassan.se/Press