10 mars, 2016

Ny Garmin autopilot för utbordarbåtar

Garmin GHP Compact Reactor hydraulisk autopilot är det nyaste tillskottet till GHP autopilotserien, idealisk för båtar under 30 fot med en utombordare. GHP Compact Reactor minimerar kursavvikelse, roderrörelser och bränslekonsumtion vilket ger en komfortabel åktur för alla ombord.

GHP_Compact_Reactor

Med tre olika konfigurationer tillgängliga är det en flexibel lösning som låter dig välja funktioner du behöver och hur mycket pengar du vill spendera.

GHP Compact Reactor baseras på samma avancerade solid-state 9-axlad AHRS teknik som de andra autopiloterna i Reactor-serien och alla har en 1-literspump. Compact-serien finns i tre varianter, så du kan välja den variant som passar dina behov bäst. I det första alternativet ingår allt som behövs för att installera och använda autopiloten tillsammans med en kompatibel sjökortsplotter, som tex nya echoMAP CHIRP. Det andra alternativet levereras tillsammans med en GHC 20 autopilotskontroll-enhet och det tredje med både GHC 20 och Garmin Shadow Drive. Med Shadow Drive kopplas autopiloten ur automatiskt när du vrider på ratten och på så sätt kan du snabbt återta kontrollen över båten för snabba manövreringar.

Fullt integrerad tillsammans med befintlig Garminelektronik kan Reactor kontrolleras och styras från en kompatibel sjökortsplotter. Autopiloten kan också aktiveras för att följa Garmins patenterade AutoGuidance teknik tillsammans med BlueChart Vision. Du kan välja en destination och sjökortsplottern skapar en rutt utifrån mått och parametrar på din båt som autopiloten sedan följer. Och för ännu smidigare kontroll ombord kan Compact Reactor styras från en GHC trådlös fjärrkontroll.

Pris från 15 999 kr till 22 999 kr.

www.garmin.se