15 mars, 2016

Elutbordare med längre livslängd

Minn Kota EO är en ny elektrisk utombordare från Minn Kota, den är designad för kontinuerlig körning med lång livslängd.

Minn Kota är världsledande på elektriska trollingmotorer för fiske, motorerna används även ofta som huvudmotor på ekor och gummibåtar. Syftet med den nya motorserien EO är att säkerställa funktion över tid med högre belastning. En trollingmotor körs normalt på lägre varvtal och är mycket populärt vid fiske, men med en huvudmotor är det oftast full gas som gäller. Det ställer högre krav på motorn vilket har gjort att EO motorn har fått en ny design som utan problem kan köras många timmar i sträck.

EO finns i storlekarna 1/2 Hk (12V) och 1 Hk (24V) med rigglängd på 91 cm och de har steglös varvtalsreglering med Digital Maximizer för längre driftstid. Rorkulten kan lyftas 45° så att föraren kan välja att sitta eller stå upp. Den kan också dras ut 15 cm och har ett nytt ergonomiskt grepp som ger bästa tänkbara komfort och kontroll. Det finns även ett transportläge med rorkulten lodrätt rakt ner längs med riggröret. Ett mycket robust riggfäste i metall med snabbjustering av rigghöjd gör djupjusteringen mycket enkel. Möjlighet finns även att justera friktionen på styrningen sa att den kan låsa motorn i ett läge eller justera trögheten i styrningen. En batteriindikator finns monterad på toppen av motorn för enkel avläsning genom en knapptryckning.

Pris Minn Kota EO 1/2 Hk                    13 495 kr.

Pris Minn Kota EO 1 Hk 14 895 kr.

www.comstedt.se