15 mars, 2016

Unika båtar för boende ombord

Overblue Yachts är unika yachter för den som ställer krav på sitt boende ombord. Yachterna bygger på katamaranskrov och utförandet är i toppklass ini i varje detalj.

Overblue Yachts är både båtar som kan användas som sådana och yachter med riktig bokomfort. Av bilderna här intill framgår tydligt att det handlar om riktiga bobåtar där komforten, som blir allt viktigare idag, står i centrum. Men dessutom är det här stabilt byggda båtar med katamaranskrov.

För konstruktionen står företaget Overblue i samarbete med de väletablerade designerna Stefano Nolletti från Foschi & Nolletti studio. De har konstruerat båtarna, som finns i storlekar från 44 till 64 fot, med tanke på säkerhet och därför är yachterna godkända för C-klass för bruk på öppen sjö.

Den här typen av båtar vinner mark på kontinenten och i Medelhavet, även om de inte är så vanliga hos oss än så länge. Fördelarna, inte minst för charter, är dock uppenbara med de stora utrymmen som finns ombord.

Konstruktionen med katamaranskrov gör att Overblue klarar sig med relativt små motorer, vilket ger lägre bränsleförbrukning och bättre ekonomi än mer trögdrivna, tunga båtar.

Båtarna finns med olika flybridge- och inredningsalternativ för familje- respektive charteranvändning.

 

Tekniska fakta

Overblue 44

Längd:         13,50 m

Skrovlängd: 11,90 m

Bredd:          4,20 m

Vikt:              12 000 kg

Höjd:             3,70 m

Djup:            1,30 m

Bränsle:       380 liter

Vatten:         640 liter

Motor max:  2×110 hk

CE-klass:     B (C som tillval)

 

www.overblue.it

www.ariboat.com