18 Mkr till Sjöräddningssällskapet

Sjöräddningssällskapet (SSRS) är en av de organisationer som fick del av PostkodFöreningens överskott från 2015. SSRS fick 18 Mkr, som går direkt in i verksamheten.

55 ideella organisationer, däribland Ecpat, SSRS och Svenska Seglarförbundet, var med och delade på lotteriets överskott. Sedan starten år 2005 har lotterierna under PostkodLotteriets varumärke genererat över 7,2 miljarder kr till den ideella sektorn.

Sjöräddningssällskapet har sedan starten har tagit emot 193 Mkr av Postkodlotteriet. Sällskapet är en av lotteriets förmånstagare sedan 2007.

– År 2015 präglas av stort engagemang. Engagemang för att fylla PostkodLotteriet med bättre erbjudanden till kunderna men också det enorma engagemang som PostkodLotteriets förmånstagare visat upp. Framförallt tänker jag på den mobilisering vi såg i samband med flyktingkrisen, säger Cecilia Bergendahl, vd för Novamedia Sverige och lotteriföreståndare för Svenska PostkodFöreningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*