24 mars, 2016

Flytande sommarstuga – Beneteau Swift Trawler 30

Swift Trawler 30 är minst i den senaste generationen av cruising motorbåtar från Beneteau. Båten är som en flytande sommarstuga med bekväma utrymmen och gott om plats på 9,99×3,53 m.

Swift Trawler 30 är den senaste nykomlingen i Beneteaus familj med cruisingbåtar, där den första modellen lanserades redan 2003. Båtserien är designad för användning på havet. Liksom sina syskon är den nya modellen stabil och bekväm med en räckvidd på upp till 200 Nm.

Swift Trawler 30 har halvplanande skrov, som tidigare har prövats och testats på Swift Trawler 34 och 44. Layouten gör att båten har gott om plats för att leva och bo ombord, samtidigt som bränsleförbrukningen enligt Beneteau är mycket bra.

Swift Trawler 30 är utrustad med mantåg runt om, vilket ger hög säkerhet.

Räckvidden uppges till 200 Nm med en marschfart på 15 knop. Båtens vattentankar har en kapacitet på 300 liter.

En finess på nya Swift Trawler 30 är den akterspegeln som har en innovation som ökar dimensionerna hos cockpit till 5 m2.

Liksom sina systermodeller har 30-fotaren en rymlig och väldisponerad flybridge. Den har bland annat ett vridbart och flyttbart bord för att frigöra extra utrymme. Innerutrymmena är optimerade med hopfällbara stolar och soffa.

Båten finns som en eller två dubbelhyttversioner. Swift Trawler 30 är utrustad med en bäddsoffa, vilket gör att det totalt finns kojplatser för upp till sex personer ombord.

 

 

Tekniska fakta

Längd skrov:                  9,58 m

Längd ö a:                     9,99 m

Bredd:                             3,53 m

Vikt:                                 6 000 kg

Djup:                               1,05 m

Motor max:                     370 hk diesel

Bränsle:                         720 liter

Vatten:                            2×150 liter

CE-klass:                       B8

Info:                                www.dreammarine.se