24 mars, 2016

UV-kläder för bad och lek

Barns hud är extremt tunn och känslig och när det är fint väder vill man passa på att vara ute så mycket man kan. På grund av att huden är så känslig kan 10-15 minuter i solen utan solkräm räcka för att en hudskada ska uppstå.

– Att tänka på att man måste smörja in sitt barn efter att man varit i badet en längre tid kan vara ett stressmoment på sin efterlängtade semester med familjen, säger Marika René, vd på Zunblock.

Zunblocks UV-kläder och badkläder är designade speciellt för att skydda barnen från solens farliga UV-strålning på stranden. Fördelen är att du bara behöver smörja barnet på den hud som ej täcks av kläderna.

– Har man badat och det är tid för att smörjas in igen så måste det ske innan den andra solkrämen är helt borta på kroppen. En solbränna kan bli en mycket tråkig erfarenhet för både barn och föräldrar, säger Marika René.

Zunblock är specialister på UV-kläder till barn. Kläderna har en naturligt hög solskyddsfaktor (UPF 50+) och utgörs av tygets densitet, vävens täthet och kvalitet på nylon och lycra. Med solskyddskläder har man ett effektivt solskydd hela dagen och slipper smörja in barnet med solkräm gång på gång.

www.zunblock.com