29 mars, 2016

Kraftfull MasterCraft dragbåt för vattensport

Under årets båtmässa i New York visade MasterCraft upp sin nya NXT20 Global Edition för allmänheten för första gången. Designad för vattensporter entusiaster som bor i kustområden är denna båt en förlängning av Masters NXT- serie och företagets första sportbåt för vattenskidor på över 20 år.

MasterCraft NXT20 Global Edition drivs av en 175 hk Mercury Verado utombordare med möjlighet att uppgradera till en 225 hk modell.

– Master fortsätter att utöka sitt sortiment för att möta konsumenternas efterfrågan på kvalitet konstruktion och tillförlitlig prestanda i alla båtliv kategorier, säger Terry McNew, vd MasterCraft.

– Med NXT20 Global Edition öppnar vi upp ägandet till båtägare i kust- och utländska marknader där grunt vatten och hårda salt vattenförhållanden kräver en yttre konfiguration.

Master är ledande inom segmentet med dragbåtar för vattensport i USA. För Mercury Marine är samarbetet en nyhet som kommer att utökas.

Enligt MasterCrafts tyska återförsäljare är den nya båten den mest revolutionerande som har gjorts på mer än 50 år. Strategin att sälja färdiga paket med båtar och motorer har vi sett länge i Skandinavien, men för en stor tillverkare som MasterCraft  är samarbetet med Mercury Marine på den globala marknaden något nytt.

Enligt företaget ger den nya båtmodellen kunderna möjlighet att få rätt båt för sportfiske, skidåkning och wakeboard.