11 april, 2016

25-årsjubilerande Star Clippers namnger nytt fartyg

För 25 år sedan, 1991, lanserade Star Clippers sitt första fartyg Star Flyer, en rekonstruktion av de klassiska segelfartygen från 1800-talet. Detta silverjubileum firar kryssningsrederiet på bästa sätt – genom att ge den egna fartygsflottan och de många återkommande stamgästerna ombord ett nytt fartyg.

Star Clipper

Star Clippers har tillkännagett namnet på sitt fjärde segelfartyg som kommer att lanseras i slutet på 2017. Fartyget med namnet Flying Clipper blir det största och mest ambitiösa i Star Clippers flotta hittills, med plats för 300 passagerare, 35 segel som har en totalyta på 6 350 kvadratmeter och ett bruttoregistertonnage på 8 770 ton. Fartyget är influerat av legendariska France II, världens största råseglare som byggts och som tillverkades på La Girondes skeppsvarv nära Bordeaux 1911.

SPV Flying Clipper kommer att bli världens största råseglare som seglar i dag och ersätta systerbåten Royal Clipper i Guinness World Record Book.

Star Flyer, Star Clipper, det nuvarande flaggskeppet Royal Clipper influerat av Preussen från 1902 och det nya fartyget är Mikael Kraffts livsdröm som har förverkligats. Denne svenske entreprenör och seglare har lyckats göra segelfartyg till en livsduglig och kommersiellt framgångsrik affär. 100 år efter deras ursprungliga försvinnande återskapas nu “Segelfartygens guldålder”.

Segelfartygen seglar i Medelhavet under sommarmånaderna innan de sätter kurs mot Karibien och Kuba vintertid. En ny rutt startar också i Asien med Star Clipper nu i december. Sommaren 2017 skriver Star Clippers historia igen. Då börjar företaget segla i Indonesien för första gången. Det blir 19 avgångar från Bali till Singapore mellan 6 maj och 14 oktober, seglingar som varar 7, 10, 11 och 14 nätter och inkluderar rundresor på Bali och resväg från Bali till Singapore och i omvänd riktning.

Star Clippers har hela tiden letat efter nya och äventyrliga resmål för sina gäster, där många återvänt gång efter gång för nya seglingsupplevelser. Mer än 60 procent av passagerarna är stamgäster. 2014 började Star Flyer segla i Kuba, efter att Star Clippers som ett av de första företagen fått tillstånd från den kubanska regeringen. Under kommande vinter 2016/2017 kommer nya 10-dagarsturer från Havanna till Cienfuegos att lanseras, medan Royal Clipper fortsätter sina populära seglingar i Karibien under samma period.

Det nya fartyget Flying Clipper kommer att ha tre pooler, varav en har glasbotten som sänder solljus genom fartygets atrium in till den elegant inredda matsalen. Fartyget får också en plattform för vattensport i aktern som kan användas när det ligger för ankar samt en rad olika hyttkategorier, inklusive 34 deluxe sviter med balkonger och fyra Redarhytter. I restaurangen i det ljusa atriet kan passagerarna njuta av middag under informella former, medan en dive bar i glas som går genom flera däck väntas bli en favorit bland de yngre gästerna. Stamgästerna kan glädjas över att populära kännetecken på Star Clippers skepp återfinns på Flying Clipper – det mysiga biblioteket, nätet under fartygets bogspröt och den populära Tropical Bar, där det bjuds på kvällsunderhållning. Fartyget utrustas med miljövänliga, högteknologiska motorer, men kommer precis som sina systerfartyg att segla med endast vindens hjälp när det är möjligt.

 

Bakgrundsinformation

Star Clippers driver tre av världens största och högsta fullt bemannade seglingsfartyg. Fartygen besöker ofta hamnar som de stora kryssningsfartygen inte har möjlighet att angöra och erbjuder passagerarna aktiviteter, faciliteter och en atmosfär som påminner om en privat yacht, vilket har gjort att Star Clippers anses vara ett av världens ledande specialkryssningsrederier.

Passagerarna kan njuta av det romantiska seglarlivet ombord på ett äkta segelfartyg i en avslappnad atmosfär med hög service från den uppmärksamma besättningen. Alla tre fartygen är utrustade med teakdäck, swimmingpooler, en informell matsal, en sällskaplig atmosfär i Tropical Bar uppe på däck och en avkopplande pianobar. Fartygen är tillräckligt stora för att erbjuda förstklassigt boende och lika högklassiga måltider, men tillräckligt små för att lägga till vid små intima hamnar, orörda av massturism.

De två mindre fartygen Star Flyer och Star Clipper tar 170 passagerare var och med 74 besättningsmän, medan Royal Clipper tar 227 passagerare och har 106 besättningsmän.

www.starclippers.com