11 april, 2016

Helt nya linjer i nya Bavaria R40

Med nya Bavaria R40 sätter det tyska varvet upp en helt ny designlinje. Bavaria R40 står för mer eleganta linjer, lyxigare interiör och en revolutionerande ny byggmetod, enligt båttillverkaren själv.

Det här är bara några av de viktigaste punkterna för nya Bavaria R40. R i beteckningen står för flera olika saker, bland annat att förverkliga drömmar (Realise), snabb (Rapid), rekreation, avkopplande (Relaxing) och Revolution.

Som standard kommer den här båten i två välutrustade varianter med olika planlösning för gemenskap och boende. Bavaria R40 Flybridge har officiell världspremiär på Cannes International Boat Show i september medan Bavaria R40 Coupé kommer att lanseras i slutet av året.

Förverkliga dina drömmar: Med detta uttalande vill Bavaria Yachts visa på båtens starka och eleganta linjer. Enligt varvet har båten hög kvalitet, förstklassiga material och vid tillverkningen används den senaste tekniken.

Responsiv: Det nya V-bottnade skrovet har designats av J & J Design med progressivt avsmalnande botten, elektrisk styrning och senaste generationens trimsystem. Detta ska ge Bavaria R40 en snabb och direkt roderkänsla och säker hantering tack vare den djupa skrovformen.

Snabb: De två Volvo Penta D6-370 dieselmotorerna med elektrisk styrning (standard) ger en förutsedd på 35 knop. Som tillval finns även Volvo Penta D6-400.

Rekreation: Maximal komfort och avkoppling har varit det primära målet vid framtagningen av båten. Allt ombord på R40 har noga övervägts: från den ergonomisk utformade förarplatsen med tre individuella säten till en stor salong, ett välutrustat fullängdspentry med stora bänkskivor, soldäck med integrerade Bimini, kylskåp och badplattform med 250 kg lyftkapacitet.

Vilsam och avkopplande: I båda hytterna finns dubbelsängar, eget badrum med porslinshandfat, elektriska sötvattenstoaletter och separata duschkabiner. Längs hela båtens bredd finns stora skrovfönster och den främre VIP-kabinen har extra stora fönster. Gott om stuvutrymmen överallt.

Revolution: Konstruktionsmetoden för nya Bavaria R40 är den första i sitt slag från Bavaria Yachts. Den bygger på sandwichteknik och alla delar tillverkade med infusionsteknik. Detta ger lägre vikt, högre kvalitet och ökad styvhet jämfört med traditionell handuppläggning.

 

Tekniska fakta

Längd:         12,78 m

Bredd:          3,99 m

Djup:            1,08 m

Vikt:              8 700 kg

Info:              www.bavariasverige.se