14 april, 2016

America’s Cup tar initiativ till ungdomsutbildning i USA

America’s Cup ungdomsutbildning och seglingsprogram, America’s Cup Endeavour, hålls de kommande månaderna i både New York och Chicago. AC Endeavour har varit verksamt i Bermuda, värdplatsen för 2017 America’s Cup, sedan förra året.

Under den tiden har hundratals skolbarn haft möjlighet att få lära sig segla och lära sig mer om sjösäkerhet.

– Vad vi har sett i Bermuda har varit en otrolig respons på AC Endeavour, säger Jimmy Spithill, befälhavare BMW Oracle Racing.

– Varje vecka träffar vi massor av barn. De tränar i vårt gym, lär sig om fitness och kost och får se den otroliga teknik som används i America’s Cup.

– Under resten av veckan får de följa med AC Endeavour ut på vattnet där de lär sig om lagarbete, ledarskap, kommunikation och vikten av att ta hand om varandra och den marina miljön.

Vid Louis Vuitton America’s Cup World Series i maj jobbar AC Endeavour med tre lokala partners: Rocking the Boat, Hudson River Community segling och The New York Harbor School för att få programmet till New York.

Åtta Hobie Wave katamaraner ska doneras till lokala ungdomsprogram för segling, tillsammans med medel för att fortsätta med programmen framöver.

– Vi ville inte komma till New York och bara göra demonstration segling för helgen, säger Spithill. Det är viktigt att lämna något bakom som kommer att ha en inverkan på lokala samhället seglingsprojekt.

En välgörenhetsmiddag hålls i New York 14 april för att skaffa mer finansiella medel för de tre AC Endeavour seglingarna i New York.

Spithill, tillsammans med Russell Coutts, VD för America’s Cup tävlingskommitté och NBC kommentator Todd Harris kommer att vara på plats.

– America’s Cup Endeavour är ett program som jag tror starkt på, säger Coutts. Vi har sett effekterna i Bermuda, där varje skola med barn i åldern 9–12 kommer att ha möjlighet att gå igenom programmet under de två första åren.

– Vi har haft enormt stöd från många i båtbranschen med att donera båtar och utrustning för att göra detta möjligt. Vi vill se samma sak hända i USA samt andra platser i världen.

New York AC Endeavour är fokuserat kring Louis Vuitton America’s Cup World Series New York 7–8 maj, vilket markerar återkomsten av America’s Cup tävling till staden för första gången på nästan 100 år.

Ungdomsseglare har också bjudits in att delta i AC Endeavour regatta, som ska hållas parallellt.

Samma format kommer att upprepas i Chicago, när Louis Vuitton America’s Cup World Series seglas på insjövatten för första gången, 10–12 juni.