15 april, 2016

Hitta båten och få belöningen på segelbåtsdagarna

Yacht Center Orust i Henån är igång med att utveckla ett Sail Center. De har börjat i det lilla eftersom den första investeringen bestod i att införskaffa ett antal radiostyrda segelbåtar av typen RC 65.

Magnus Kullberg, som tillsammans med sin segelkunniga och utbildade segelskollärare Doreen Ranisch är drivande i denna nya satsning i Henån, berättar:

– Vårt mål är att ytterligare utveckla Henån som centralort på västkusten för segelbåtar och seglingsupplevelser. Till sommaren skall vi kunna erbjuda alla att prova på segling här i Henån i allt från Trissjollar till stora båtar.

Ja, men leksaksbåtar som man styr från bryggan?

– Jag har seglat allt från jolle till ett antal Atlantseglingar och jag kan garantera dig att detta är en stor seglingsupplevelse.

Men så stor kan den väl ändå inte vara? Magnus fortsätter nästan upprörd:

– Tanken är att vi skall arrangera all slags segling här i Henån och möjligheter till kappsegling med dessa radiostyrda segelbåtar.

För mig som inte är road av ”orkanens alla jävlar” till havs, som Evert skaldade, låter det ganska lockande att stå på bryggan och slå på vindskiften på en stentuff kryss. Men det håller jag för mig själv.

 

Den stora belöningen

I stället frågar jag om det som fört mig till Henån. Hur var det nu med båten som längtade till havs och lämnade viken i Henån?

– Jag fick en genialisk idé helt enkelt. Vi borde marknadsföra de kommande Segelbåtsdagarna på ett traditionellt men ändå modernt sätt. Tänkte på gamla tiders effektiva kommunikationssätt över haven nämligen flaskpost. Vad vore då bättre än att sända ut en av våra små segelbåtar på havet med budskapet om detta evenemang, säger Magnus.

Nu utlyser Yacht Center Orust en belöning för den som hittar båten, oavsett var i världen, fri resa till Henån till 28 och 29 maj och ett Wildcard till finalen i tävlingarna under helgen.

Dessutom överlämnar de styrenheten till den lyckliga upphittaren som får segla vidare med sin belöning.

 

Imponerande

Med ett förflutet som reklamare måste jag tillstå att jag blir imponerad, viken genial marknadsföringsidé. Magnus blir tvungen att ta en promenad och jag småpratar med Doreen.

– Vilken kväll det var säger hon, sjösättning med dop och traditionsenlig champagne och sedan premiärsegling. Samtidigt börjar mörkret lägga sig i viken. Magnus, som är en social själ, börjar prata med några båtintresserade hamnbesökare och plötsligt är båten bara borta.

Yacht Center Orust bekräftar att belöningen kvarstår, om man kommer med båten till Segelbåtsdagarna i Henån 28–29 maj. Dock en reservation, om båten hittas i Östersjön gäller den fria resan till Segelbåtsdagarna i Gustavsberg samma helg.

Göran Svensson

 

 

SEGELBÅTSDAGARNA

Henån 28 – 29 maj 2016

Öppettider: 11.00 – 16.00

 

För dig som vill snacka segling och segelbåtar, långfärdssegling eller semestertur och bästa utrustningen.

Vill du köpa ny båt eller sälja den du har?  Varför inte passa på att provsegla din drömbåt.

Segelbåtsdagarna arrangeras på både väst- och ostkusten.

Läs mer på:

www.segelbatar.org