19 april, 2016

Mercedes sjösätter Arrow 460 Granturismo

Nu har de första bilderna på Mercedes-Benz nya yacht 460 Granturismo Edition 1 publicerats. Det är engelska Daily Mail som visar bilder på yachten utanför Saint-Jean-Cap-Ferrat på den franska Rivieran.

Mercedes-Benz sätter ribban extremt högt för den här yachten, som har en prislapp på cirka 14 Mkr. Enligt de första bedömningarna är båten som en blandning mellan bil och båt med sina eleganta linjer och svala färgsättning.

Endast tio båtar ska byggas, enligt Mercedes-Benz som har gett båten smeknamnet ”Silver Arrow of the Seas”. Namnet anspelar på de racerbilar som företaget byggde på 30-talet.

Om du har cruising längs kusten utanför Saint-Jean-Cap-Ferrat i den franska Rivieran så du kanske har upptäckt en lyx fartyg som ser ut som en korsning mellan en båt och en bil.

De första planerna på den här yachten för de riktigt rika visades på lyxmässan Monaco Yacht Show 2012. Båten är tänkt för tio personer, som kan vältra sig i lyx och elegans. Inredningen är gjord i material som nubuckläder och eukalyptusträ. Liksom på lyxigare bilar från båten – förutom självklarheter som vinkällare och ett fantastiskt ljudsystem – fönster som automatiskt bländar av starkt solljus.

Enligt Mercedes ska bara en person per land kunna köpa yachten, men hur det blir med det återstår att se. Prestanda är i sammanhanget moderata men fullt tillräckliga 30 knops marschfart med två stycken Yanmar dieselmotorer på 480 hk styck.

 

Tekniska fakta

Båt:               Mercedes-Benz Arrow 460 Granturismo

Längd:         14,17 m

Bredd:          3,97 m

Djup:            0,93 m

Motorer:       2xYanmar 480 hk diesel

Marschfart:  30 knop

Vikt:              13,6 ton

Info:              http://www.silverarrowsmarine.com/arrow460-granturismo.html