22 april, 2016

Marex presenterar ny 31-fotare

Norska Marex bygger vidare på sina framgångar med moderna motorbåtar och presenterar den helt nya modellen 310 Suncruiser. Den nya 31-fotaren har samma kärnvärden som tidigare modeller i serien.

Marex har på senare år blivit kända för sina snygga och smarta båtar med akterkabin, så kallade Cabin Cruisers. Men företaget har även tidigare byggt Suncruiser i olika versioner 1988–2015. Sammanlagt har det byggt 630 båtar av tre olika utgåvor.

Den senaste modellen får världspremiär på Oslos flytande båtmässa i september 2016. Enligt tillverkaren har båten samma grundlösningar som sina företrädare, men ”allt har förbättrats”.

Marex 310 Suncruiser beskrivs som en bra semester- och dagsturbåt i ett. Den har en stor sittgrupp som snabbt kan förvandlas till en stor solsäng. Vid matplatsen finns plats för tio personer runt bordet.

Den inbyggda badplattformen är rymlig med rejäla förvaringsutrymmen för fendrar och annan utrustning. En bra plats att dricka morgonkaffet på. Marex har satsat på rejäla skarndäck för enkel och säker tillgång till fören.

Skrovet har en enkel design och är byggt för singelmontage med dieseldrift.

Under däck finns två dubbelhytter, varav en rymlig förpik med en 1,91 m lång dubbelkoj. Midkabinen har en 1,60 m bred sängplats och utsikt över sjön.

Toaletten med dusch är placerad mellan de båda hytterna på styrbordssidan. Alla utrymmen under däck får gott om ljus genom stora infällda sidofönster.

Marex har försökt skapa ett smart kapell. Enligt varvets uppgifter kan man skydda hela båten på under en minut.

 

 

Tekniska fakta

Längd:         9,46 m

Bredd:          3,24 m

Djup:            1,07 m

Vikt:              4 500 kg

Kojer:            4 + (2)

Bränsle:       500 liter

Vatten: 280 liter

Hålltank: 150 liter

Personer:    8–10

Fart: 25–30 knop beroende på motorval

CE-klass:     B

Info:              www.marex.no