24 maj, 2016

Actionkamera som tål tuffa tag

Olympus TG-Tracker är nästa steg i utvecklingen av äventyrskameran. Tuffare än någonsin tidigare. Suverän bildkvalitet och 4K-video med high-end-teknik. Extra lång batteritid. Plus full tracking av allt vad du gör: position, höjd, djup, riktning, acceleration, hastighet, g-kraft temperatur. Nu kan du återuppleva, spåra och dela dina äventyr med häftiga bilder, otrolig video och hårdfakta om varje rörelse. Varje utmaning blev plötsligt ännu mer lockande.

frbyhlauo1z5dfzecji8

Pressmeddelande:

Tio år efter att Olympus uppfann actionkameran är det dags för nästa steg i utvecklingen. TG-Tracker tar äventyrskameran med geotaggning och logg till en ny nivå. För alla som gillar extremsporter ger det en extra dimension när upplevelsen kan registreras i detalj – bild, video och data.

TG-Tracker fungerar med de flesta selar och fästen på outdoor- och sportutrustning (adapter medföljer). Extra ”pistolgrepp” och ”selfiespegel” ingår också. I juli finns kameran i Olympus webshop: shop.olympus.se och prisläget är 3 799 kronor.

Gör vad du vill och spela in allt
Nya TG-Tracker klarar de tuffaste miljöerna utan extra skydd: stötsäker upp till 2,1 meter, krossäker – klarar 100 kg, dammsäker, fryssäker ner till -10° C och vattentät ner till 30 meters djup*.

Utöver den höga bildkvaliteten, smidiga vidvinkelzoomen och bekväma greppet har TG-Tracker fem sensorer som utmärker den i jämförelse med andra stillbilds- och videokameror. Till skillnad från vanlig geotaggning kan kameran även känna av och registrera acceleration, hastighet, riktning, höjd, djup och temperatur. Det ger en fullständig bild av vad som hände.

Se g-kraften när du hoppar
Till exempel kan du som dyker direkt på din smartmobil se vart bilden på den ovanliga fisken är tagen, på vilket djup, vattentemperaturen, avståndet från den punkt där dyket startade. För dig som gillar hopp loggar kameran även g-kraften som uppstår när fallskärmen löser ut eller när du på skidor gör en 360 och landar.

Sök bilder och video med hjälp av olika data och hitta lätt tillbaka när du vill visa kompisarna. Med Olympus gratis Image Track App (OI.Track) kan du enkelt återuppleva och dela dina äventyr och addera lite extra dramatik med data som kamerans fem sensorer registrerat.

Upplev och dela äventyren
TG-Tracker har inbyggt Wi-Fi som gör det enkelt att överföra, dela och uppleva äventyren via smartmobil och appen Ol.Track. Dina färgstarka bilder och 4K-video kan du också spela upp direkt på din UHD-TV.

Ol.Tracker gör det även enkelt att bläddra mellan bilder, video och all registrerad data i split-screen-läge. Data kan visas i kartform ur fågelperspektiv eller som diagram där djup/höjd över tid ritas upp.

Vidvinkelzoom med 204 graders bildutsnitt och 4K-video
TG-Tracker bygger på Olympus prisbelönta bildbehandling och teknik som finns i företagets systemkameror. Allt från bildprocessor TruePic VII, 5-axlig bildstabilisering och vridbar LCD-skärm. Lägg till en riktigt bra vidvinkelzoom som klarar ett bildutsnitt på hela 204 grader och du har en bildkvalitet i en klass för sig.

Dessutom filmar du i 4K** och i undervattensläge justerar kameran automatiskt vitbalans och andra inställningar för att ge extra liv i dykbilderna. Räcker inte ljuset till har kameran en inbyggd ljuskälla på upp till 60 lumen.

Klar för varje situationTG-Tracker är utrustad med ett extra handtag format som ”pistolgrepp”, en smart ”selfiespegel” och adapter för att fästa kameran på bärsele eller olika fästen på sportutrustning. Handtaget ger dig extra stabilitet när det behövs och selfiespegeln underlättar fotandet i tuffa situationer när du vill själv vara med.

Precis som för alla andra kameror och objektiv från Olympus, får du sex månaders extra garanti utöver lagstadgad garanti när du registrerar ditt köp av TG-Tracker på MyOlympus.