Ekerö laddar för andra delseglingen av Allsvenskan

Till helgen är det dags för andra delseglingen av Allsvenskan i segling. Den här gången är det Ekerö Båtklubb i Mälaren som står för arrangemanget och seglingarna avgörs på vattnet utanför Jungfrusunds Marina 10–12 juni.

– Allsvenskan i segling är höjdpunkten under Jungfrusunds Race Week. Vi ser fram emot tre härliga dagar som förutom seglingen även bjuder på crosstriathlontävlingar, paddel, mat och dryck och mycket annat. Det kommer att finnas något för alla, säger Lena Samuelsson på Jungfrusunds Skärgårdsstad.

Konceptet för Allsvenskan är publikvänliga korta race nära land som är lätta att följa. Det blir sprintseglingar som pågår 10-15 minuter med sex likadana båtar (J/70:or) som delas av de 18 lagen. Båten seglas av fyra personer.

Premiären för Allsvenskan 2016 skedde i Motala (20-22 maj). Kullaviks Kanot och Kappseglingsklubb tog hem segern efter en imponerande helg. Nu är det alltså dags för tävlingar på Ekerö (10-12 juni), därefter i Malmö (12-14 augusti) innan avslutningen i Göteborg (2-4 september). Det är klubbarna – inte de individuella seglarna – som gör upp om vilken klubb som till slut bärgar guldet.

De som inte har möjligheten att se seglingarna på plats, kan istället sitta hemma framför datorn och följa kampen via SAP Sailing Analytics på www.allsvenskansegling.se

När säsongen är över är topplaget vinnare av Allsvenskan Segling och den som får representera Sverige i Champions League 2017. Tvåan och trean får delta i en kvaltävling för att försöka ta sig till Champions League. De tre sista lagen åker ur allsvenskan.

Ställningen efter första deltävlingen:

 Kullaviks Kanot & Kappseglingsklubb
————————————————
Cape Crow Yacht Club
Kungliga Svenska Segelsällskapet
————————————————
Ekolns Segelklubb
Halmstads Segelsällskap
Segelsällskapet Kaparen
Göteborgs Kungliga Segelsällskap
Strängnäs Segelsällskap
Malmö Segel Sällskap
Hjuviks Båtklubb
Örnsköldsviks Segelsällskap
Värmdö Jolleseglare
Jollekappseglarna Västerås
Sotefjordens Segelsällskap
Oxelösunds Segelsällskap
————————————————
Stockholms 606-klubb
Långedrags Segelsällskap
Wikens Båtselskap

Allsvenskan 1 Allsvenskan 2

Bilder från deltävlingen i Motala. Foto: Stefan Persson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*