Bok om Kustbevakningen finansieras av sjöintresserade gräsrötter

Författaren André Persson söker gräsrotsfinansiering till sin granskande bok om Kustbevakningen. Och han är på god väg. På mindre än en vecka har projektet nått drygt 30 procent av finansieringen på 50 000 kronor, som skall täcka kostnader för research, tryck, och en monter till Allt för sjön 2017 då boken är tänkt att lanseras. – Intresset för att sponsra boken har hittills varit enormt stort. Jag hoppas att det räcker hela vägen fram, säger författaren.
Nu är det dags för den svenska Kustbevakningen att för första gången granskas i en kritisk reportagebok. Bakom projektet, Kustbevakningen – en berättelse om myndigheten som gick på grund, står författaren André Persson, som tidigare bland annat granskat livsmedelsbranschen i böcker som Godis åt folket och No Bull.

– Kustbevakningen är en väldigt omstridd och omtalad myndighet bland bofasta i kust- och havsområden samt båt- och sjöfolk. Det finns mycket att undersöka, och jag är redan nu övertygad om att det kommer att kunna skapa en debatt om hur KBV och andra myndigheter spenderar skattepengarna och möter medborgarna, säger han.

För att boken skall bli verklighet har André Persson valt att söka delfinansiera den med så kallad gräsrotsfinansiering via webbplatsen Kickstarter, där han söker 50 000 kronor fram till den 3 juli (en summa som också måste uppnås för att han skall kunna ta del av den, annars går pengarna tillbaka till givarna). Och projektet har nu, bara en vecka efter starten, nått drygt 30 procent av sin finansiering.

– Intresset för att sponsra boken har hittills varit enormt stort. Jag tolkar det som att många välkomnar granskningen av KBV. Det är naturligtvis jättekul, eftersom en bok av det här slaget tar tid och resurser i anspråk. Sen skall den tryckas och lanseras. Därför vore det fantastiskt om jag kunde nå målet om 50 000 kronor till 3 juli, säger André Persson.

FAKTA
Donera pengar till bokprojektet, https://www.kickstarter.com/projects/kbv/kbv-en-berattelse-om-myndigheten-som-gick-pa-grund

4 reaktioner till “Bok om Kustbevakningen finansieras av sjöintresserade gräsrötter”

  1. Jag är mycket tveksam till detta. Jag tror att författaren redan bestämt sig för resultatet. Ännu en som tror att KBV bara jobbar med sjöfylleri, precis de hopplöst rabiata “Båtfolket”.

    1. Hej Haddoc. Det är flera debatörer och många frustrerade röster som utalar sig om denna lag. Vi i båtfolket.se har lagt mycket jobb på vår vitbok för att få en saklig grund för debatten. Om du ser vårt jobb som rabiat tror jag att du blandat ihop olika aktörer.

      1. Hej,
        Jag förstår om ni är emot lagen. Däremot är jag trött på att ni ger KBV skulden. Mycket av det som skrivs om KBV av representanter för båtfolket.se saknar definitivt saklig grund. Det är ren pajkastning, vilket gör att många inte tar er på allvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*