10 juni, 2016

Ny 6,25 m hardtop från Yamarin

Yamarin 63 Hard Top är en nyhet för säsongen 2015. Yamarin 63 HT är en trygg och mångsidig familjebåt med höga fribord och bekväm genomgång via fördäck. Vid planering av båten har man fäst speciell uppmärksamhet vid gott vindskydd och därför är det behagligt att sitta även på den U-formade akterbänken.

 

Pressmeddelande:

Med tanke på familjens minsta ger de höga friborden utmärkt skydd, liksom också de höga räckena och det halkfria fördäcket. I fören kan man montera en landstigningsstege som gör det lättare att ta sig i land och ombord. En perfekt utfärdsbåt för hela familjen, med sittplatser för sex personer och kojplatser för fyra personer.

Nya Yamarin 63 HT är ett resultat av nytänkande inom designen av HT-båtar. Den breda dubbelkojen i fören, det rejält tilltagna pentryt och den U-formade soffan i aktern, som enkelt kan göras om till en solbädd, samt rikligt med stuvutrymme är en vinnande kombination som ligger långt före andra HT-båtar. En nämnvärd innovation är ingången från fördäcket, där man först får intrycket att trappan på insidan saknas, men sedan upptäcker att trappstegen finns inbyggda i kojen och pentryt. Dörröppningen är speciellt bred, vilket gör det betydligt lättare att ta sig ner i båten.

Båtens vindrutor är limmade i takkonstruktionen, vilket gör hela konstruktionen mycket stadig och tyst. Längst bak på HT-taket sitter en spoiler som föraren kan skjuta framåt när han eller hon vill stå upp och köra båten. Spoilern kan också vändas uppåt för att ge bättre vindskydd för passagerarna på akterbänken.

Båten är planerad för utfärder och övernattningar. Den har både diskho och vattensystem som standardutrustning samt plats för en kemisk toalett. I kojen i fören finns gott om utrymme för två vuxna personer. Under kojen finns ett väl tilltaget stuvutrymme där man kan förvara till exempel sängkläder. I aktern kan man bädda ut en andra dubbelkoj med plats för två vuxna. Pentryt har rejäla avställningsytor och under pentryt ett stuvutrymme med dörr. Dessutom finns det plats för en Wallas 800 spis, som också kan användas som värmare om den utrustas med ett fläktvärmelock. Under babords förarsäte finns plats för ett 30-liters kylskåp.

I sittbrunnen finns sittplatser för sex personer. När man tagit i land kan förarsätenas ryggstöd vikas ner och sätena förvandlas till en U-formad soffa, som sträcker sig från styrpulpeten på ena sidan via akterbänken fram till pulpeten på andra sidan. Hela familjen kan tillbringa en trevlig dag och kväll i gott sällskap i den trivsamma sittbrunnen. Om man behöver skydd för vinden kan man fälla upp kapellet. I det sitter en solcellsfläkt, som sörjer för att luftväxlingen under kapellet är cirka fem gånger mer effektiv än den naturliga luftväxlingen.

 

Tekniska fakta:

Längd:         6,25 m

Bredd:         2,30 m

Vikt:             ca 950 kg

Personer:    6

Motor:         115–150 hk

Info: www.yamarin.fi