17 juni, 2016

Canfield visar storform i Göteborg

Taylor Canfield från Amerikanska Jungfruöarna och hans team Us One hade en succédag i M32 Series Scandinavia Göteborg. Och de svenska seglarna visade framfötterna, inte minst Team Anna Östling som avslutade dagen med två fjärdeplatser.
– Man önskar att tävlingen inte tar slut för det här är bland den roligaste seglingen jag har varit med om, säger Anna Östling.

 

Vinden ökade på Göta Älv under dag två av M32 Series Scandinavia Göteborg. Men vindtrycket skiftade ändå på den smala banan vilket vilket gjorde att starterna blev mycket avgörande.

 

Dagens två första race slutade båda med en utklassningsseger för Taylor Canfield och Us One som ledde båda seglingarna från start till mål. Taylor Canfields upphämtning i race tre var dagens mest imponerande insats. De fick ett straff i starten seglade sedan upp sig från sista plats till att vara trea i mål.

– Det var manga ledarbyten idag och gått om situationer som kunde slutat med kollisioner. Jag satte oss i tuffa positioner men de andra i laget kämpade bra så att vi kunde ta oss tillbaks, säger Taylor Canfield.

 

I race två lyckades göteborgsskepparen Nicklas Dackhammar få sin bästa start hittills och tog andraplatsen. Måns Holmberg fick bäst fart i den tredje starten och gled iväg med en ledning som han behöll fram till mål. I en tät klunga bakom Holmberg på det första varvet lyckades Nicklas Dackhammar igen hitta en vindpust som gav honom en till andraplats.
– Vi valde rätt sida från start vilket gjorde att vi kunde passera hela fältet och det var riktigt kula att vinna, säger Måns Holmberg. Laget har inte seglat så mycket tillsammans och det är lite toppar och dalar men vi hoppas på fler toppresultat imorgon.

 

Dagens sista segling blev en tuff batalj mellan Us One, britten Ian Williams på GAC Pindar och Göteborgslaget Rahm Racing. Mattias Rahm hade länge övertaget men på väg mot pressade sig Williams förbi till sin första seger i tävlingen. Team Anna Östling visade en stigande formkurva och avslutade dagen med två fjärdeplatser.
– Vi fick två bra starter i slutet och börjar bli mer aggressiva för att kunna ta plats. Vi ändrade vår taktik så att jag blev tydligare i alla beslut, eftersom besättningen blir så utpumpade på de här fysiskt krävande båtarna och det betalde sig, säger Anna Östling som gör sin första deltävling i  M32 Series Scandinavia

 

M32 Series Scandinavia Göteborgav avslutas imorgon lördag med seglingar från klockan 14.00 och finalsegling vid 15.30. Prisutdelningen i Race Village startar klockan 17.30.

 

Ställning M32 Series Scandinavia Göteborg Dag 2:
1. Taylor Canfield (USV) – US One – 13p
2. Ian Williams (GBR) – GAC Pindar – 23p

3. Yann Guichard (FRA) – Spindrift – 24p

4. Mattias Rahm (SWE) – Rahm Racing – 24p

5. Nicklas Dackhammar (SWE) – Essiq Racing Team – 26p

6. Måns Holmberg (SWE) – TyphoonX Racing – 30p

7. Hans Wallén (SWE) – Wallén Racing – 31p

8. Nicolai Sehested (DEN) – TREFOR Racing – 31p

9. Johnie Berntsson (SWE) – Flux Team – 39p

10. Anna Östling (SWE) – Team Anna – 39p

Fullständiga resultat hittar du här – www.m32series.com/series/scandinavian-series/gothenburg/